Βορίδης στον Realfm 97,8: Η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα από τον Κορυδαλλό

Στο θέμα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Υπάρχουν δύο διαφορετικά ζητήματα και τα οποία εμείς επισημαίνουμε. Εμείς εκείνο το οποίο λέμε είναι ότι υπάρχει διαφορά αντεγκληματικής πολιτικής φιλοσοφίας. Πώς έγινε η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου; Όπως αποδεικνύεται, οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές. Το κομμάτι των Εξαρχείων, του Ρουβίκωνα, της βίας της άκρας Αριστεράς, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ανομίας. Αλλά κανείς δεν συνέδεσε τον Ζαφειρόπουλο με αυτό…Η δολοφονία όπως αποδεικνύεται οργανώθηκε με τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσα από τον Κορυδαλλό. Δηλαδή με τηλεκάρτες που μάλιστα πετάχτηκαν και αποτέλεσαν ευρήματα και στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη των δραστών. Κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ που είχαμε νομοθετήσει εμείς; Οι φυλακές τύπου Γ είναι ακριβώς για τις εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, για τους ανθρώπους δηλαδή που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα και παραγγέλνουν τέτοιου είδους δολοφονίες. Όταν έχεις φυλακές τύπου Γ, ούτε ελεύθερα κινητά κυκλοφορούν, ούτε ο καθένας παίρνει όποτε θέλει, ούτε υπάρχει ελεύθερη τηλεφωνική επικοινωνία για να οργανώνονται τέτοιου είδους δολοφονίες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

“Πόσοι έχουν αποφυλακιστεί με τους διαδοχικούς νόμους Παρασκευόπουλου και Κοντονή; Ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία αυτούς τους νόμους. Πόσοι έχουν αποφυλακιστεί από την εφαρμογή των νόμων αυτών; Είναι πάνω από 10.000. Είναι δυνατόν να βγάζεις 10.000 εγκληματίες έξω και να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις επιβάρυνση. Εμείς αυτό τον νόμο θα τον καταργήσουμε εντελώς… Η αποσυμφόρηση των φυλακών πρέπει να είναι έκτακτο μέτρο. Υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτό, αλλά η απάντηση στο πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να είναι το να βγάζω του βαρυποινίτες… Εγώ λέω ότι η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει συγκεκριμένες πολιτικές, γιατί αυτή είναι η πολιτική της φιλοσοφία για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, οι οποίες είναι από πλευράς αντεγκληματικού αποτελέσματος καταστροφικές. Άρα είναι βαθύτερο το ζήτημα, είναι ζήτημα πολιτικής φιλοσοφίας, δεν είναι ζήτημα το εάν κάνει ή εάν δεν κάνει πλάτες. Είναι ζήτημα πολιτικής αντίληψης για το πώς αντιμετωπίζει κανείς την εγκληματικότητα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ