Ανδρουλάκης: Εγγυώμαι την ενότητα και την πολιτική ανανέωση – ΒΙΝΤΕΟ

«Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει και ότι οι αντίπαλοι μας είναι οι μόνοι ηττημένοι» σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την επόμενη ημέρα του α΄γύρου της αναμέτρησης για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού. Η παράταξη είναι εδώ, εγγυώμαι και τη ενότητα και την πολίτικη ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη» επισήμανε.

«Θα φτιάξουμε θεσμικό όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν, tabula rasa – όλα από την αρχή» ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα» είπε. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι μια παράταξη με ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και θα επιλύει ζητήματα όπως η ανεργία και η δημογραφική γήρανση.

“Όλοι έχουμε μια πορεία, εγώ πάντα ήμουν σε αυτή την παράταξη. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου. Ότι και να γίνει θα είμαι εκεί”, ξεκαθάρισε, στο ενδεχόμενο ήττας του από τη Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα μεσολαβήσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή είπε ότι θα μιλήσει με όλους.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι σε περίπτωση εκλογών, και στην πιθανότητα να μην σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα». «Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε – έξι υπουργούς στην κυβέρνηση» αποσαφήνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη», και ότι λέει ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια.

«Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι όπως ο κ. Τσίπρας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη διαδοχή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αλαβάνο.

Ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα τάχθηκε υπέρ ενός αυτόνομου και δημόσιου, όχι κρατικού, πανεπιστημίου, αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρά ωστόσο κριτήρια.

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ