Debate Σβίγκου – Κυρανάκη στον RealFm 97,8 για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τα F-16

Debate είχαν στον “αέρα” του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συμφωνία για τα F-16.

“Εμείς πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη η αναβάθμιση των F-16, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ο εκσυγχρονισμός της αεράμυνας της χώρας… Θεωρούμε στη ΝΔ ότι ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών συνολικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Γιατί παρά αυτή την εξαιρετική συγκυρία στην οποία έγινε αυτή η επίσκεψη δεν είδαμε καμία κουβέντα για τα εθνικά θέματα, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τις επενδύσεις, καμία κουβέντα για τον περιφερειακό ρόλο της χώρας, την ασφάλεια και καμία κουβέντα για την ψήφο των αποδήμων. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία που του προσφέρθηκε σε αυτή τη φάση για τη χώρα, δεν έφερε κάτι χειροπιαστό. Το μόνο που μένει είναι μερικές φωτογραφίες, οι οποίες ενδεχομένως να μας κοστίσουν πάρα πολύ ακριβά” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης.

“Χαίρομαι που ο κ. Κυρανάκης αναγνωρίζει πλέον ως επιβεβλημένη την αναβάθμιση των F-16 και μάλιστα το πιστώνει και στα θετικά της επίσκεψης. Γιατί η πρώτη αντίδραση της ΝΔ, μετά τις κοινές δηλώσεις του κ. Τραμπ με τον κ. Τσίπρα αφορούσαν ακριβώς τα F-16 και ήταν μία ανακοίνωση με πολεμικά χαρακτηριστικά. Οπότε είναι καλοδεχούμενη αυτή η αναδίπλωση της ΝΔ όσον αφορά στα F-16… Η χώρα μας αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας σε μία ιδιαίτερα ασταθή περιοχή και προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας προβαίνουμε σε τέτοιες επαφές όπου τα αποτελέσματα και στον τομέα των επενδύσεων και στον τομέα της οικονομίας αλλά και στις δηλώσεις που είχαμε τόσο για την αναδιάρθρωση του χρέους, νομίζω ότι έχουν μόνο θετικό αποτέλεσμα. Και αυτό πρέπει να πιστωθεί σε μία διαφορετική άσκηση της εξωτερικής πολιτικής που κάνει η σημερινή κυβέρνηση” δήλωσε από την πλευρά της η κ. Σβίγκου.

“Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν σε τίποτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστευτεί μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ο οποίος παίζει συνεχώς θέατρο και πολύ σύντομα θα υποσχεθεί πράγματα τα οποία τελικά δεν θα μπορέσει να κάνει” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης.

“Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ο πολιτικός διάλογος μπορεί να ξεφεύγει από τις ατάκες και να μένουμε στην ουσία” απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ