Ένας ακόμα συμπαθής Ευρωπαίος…

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του στα ευρωομόλογα, τα οποία θεωρεί ως κακό μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, και κάλεσε τους Έλληνες να “πληρώνουν τους φόρους τους”, αν θέλουν να διατηρήσουν το ενιαίο νόμισμα.

Αντί να τονώσουμε τεχνητά τις οικονομίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, θα χρειαστούν “περισσότερες εθνικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, για λειτουργήσουν τα κράτη και να απαλλαγούμε από τη διαφθορά”, τόνισε ο Ράινφελντ.

 Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής που “τις κέρδισε η φιλοευρωπαϊκή δεξιά, καθιστά δυνατό το σχηματισμό μιας κυβέρνησης στην Αθήνα, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητές της χώρας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ”, δήλωσε ο κ. Ράινφελντ.Ωστόσο, “απλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο”, υπογράμμισε, “πολλές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ήταν ωραίο αν όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πλουσιότερων, άρχιζαν να πληρώνουν φόρους”.         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ