Επίθεση της Παπαρήγα στην κυβέρνηση με ατάκα για…τα κουνελάκια του Playboy – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναφέρθηκε ακόμη και στο… Playboy και το γεγονός ότι η απώλεια του «νούμερο ένα προαγωγού Χιου Χέφνερ έπαιξε ως 2η είδηση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1».

«Οπωσδήποτε το νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση δημιουργεί ένα αίσθημα ανακούφισης και ευφορίας σε αυτούς που έχουν ανάγκη αλλαγής, διόρθωσης ταυτότητας φύλου λόγω δυσφορίας φύλου και είναι επίσης θετικό ότι έχει καταργηθεί ως προϋπόθεση αυτή η απαίσια υποχρέωση της χειρουργικής επέμβασης, ως εκεί φθάνει, από εκεί και πέρα το σχέδιο νόμου συνιστά νομική αυταπάτη», είπε η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Θα μου πείτε ότι δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος νόμος που καλλιεργεί τη νομική αυταπάτη και αυτό φαίνεται στο πώς τοποθετήστε και μάλιστα αντιπαραθετικά και αφ’ υψηλού την επίμονη δική μας θέση για κοινωνική, επιστημονική κήρυξη και πριν γίνει η διόρθωση φύλου ούτως ώστε η επιλογή να είναι συνειδητή και μετά», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα και επισήμανε: «Γιατί η δυσφορία φύλου δεν λύνεται αυτόματα με τη διόρθωση της ταυτότητας, δημιουργεί κλίμα, βοηθάει και σε έναν βαθμό μπορεί να χτυπήσει τον κοινωνικό ρατσισμό, αλλά δεν το λύνει το ζήτημα, διότι το βιολογικό στοιχείο υπάρχει στα θέματα της υγείας και σε μία σειρά από άλλα τέτοια θέματα και στα οποία οι άνθρωποι θέλουν συγκεκριμένη στήριξη».

«Βέβαια αυτά που λέμε εμείς, έχουν και δημοσιονομικό κόστος γιατί σημαίνει ότι μέσα στις κοινωνικές δομές πρέπει να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, συλλογικότητα και αυτά δεν έχουν σχέση με τη ψυχιατρικοποίηση του προβλήματος», είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα για να συμπληρώσει: «Αν και ακούγοντας ορισμένες απόψεις στις επιτροπές και όχι στην Ολομέλεια, εκφράζω προσωπική άποψη, ότι έχουν ανάγκη ψυχιάτρου και ψυχανάλυσης».

Εν συνεχεία η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη ότι αυτό το νομοσχέδιο καλλιεργεί την ατομική πλάνη υποστηρίζοντας ότι «στηρίζεται φιλοσοφικά στο ατομικό βίωμα που δεν αρκεί για να γίνει σχέδιο νόμου». «Αλίμονο αν ο κάθε νόμος στηριζόταν στο ατομικό βίωμα», επεσήμανε.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι αντιπερισπασμός στην ακραία φιλελεύθερη πολιτική σας», συνέχισε απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει λαθρεμπόριο ιδεών. Όσο πιο δεξιά πάτε, τόσα αριστεροφανή λάβαρα σηκώνετε. Χτίζετε έναν ιδεολογικό πολτό, ο οποίος διαφθείρει τις ριζοσπαστικές συνειδήσεις. Εσείς που δεν τολμάτε να κάνετε τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος, εξακολουθείτε να θεωρείτε την πορνεία επάγγελμα, που δεν σας ενόχλησε καθόλου ότι η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ως 2η είδηση τον θάνατο του παγκόσμιου προαγωγού για να μην χρησιμοποιήσω τους όρους του λαού μας ότι ήταν υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων και της σεξουαλικής απελευθέρωσης της γυναίκας. Δεν ξέρω αν τα κουνελάκια του Playboy είναι δείκτες της σεξουαλικής απελευθέρωσης; Πιθανόν να ήθελε και μαύρα κουνελάκια, δεν του έφθαναν τα λευκά και αυτά στην κρατική τηλεόραση ως 2η είδηση και έπρεπε εκείνη τη στιγμή ο κ. Παππάς να βάλει θέμα».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ