Ο Τσίπρας στον Μακρόν: Να ξανακάνουμε την ευρωπαϊκή ιδέα ελκυστική – ΒΙΝΤΕΟ

“Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην πολυδιάσπαση της Ευρώπης, η Ελλάδα πραγματοποιώντας εξαιρετικά σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μπορούμε σήμερα, να πούμε με σιγουριά, ότι αλλάζει σελίδα” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται τη χώρα μας σε “μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη”.

“Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα” είπε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στους χρόνιους δεσμούς των δυο χωρών.

Επανέλαβε πως στόχος της χώρας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, προσέθεσε πως και οι θεσμοί και οι εταίροι βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, ενώ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πέτυχε ο αλγόριθμος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ευχαρίστησε τη Γαλλία για την στήριξή της και πρόσθεσε πως η δοκιμαστική έξοδος της χώρας στις αγορές μας γεμίζει αισιοδοξία.

«Η ελληνική κρίση ήταν ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σημάνει και το τέλος της κρίσης για την Ευρώπη», σημείωσε.

«Συμφωνήσαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνεργαστούμε και στο θέμα των επενδύσεων» είπε ο κ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Γάλλο Πρόεδρο και τη συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αμυντική βιομηχανία και ενέργεια, είναι ακόμα δυο επίπεδα συνεργασιών των δυο χωρών, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Να ευχηθώ, το επόμενο διάστημα οι προσπάθειές μας να βρουν ανταπόκριση, να καταφέρουμε να ξανακάνουμε την ευρωπαϊκή ιδέα ελκυστική, να επιστρέψει ξανά η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες” κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ