Κόντρα υπουργείου Δικαιοσύνης – ΝΔ για την παράταση του «νόμου Παρασκευόπουλου»

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την παράταση ισχύος του «νόμου Παρασκευόπουλου».

«O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα», αναφέρουν ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος Κωνσταντίνος Καραγκούνης

«Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή τον θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών – πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη – οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών», προσθέτουν οι δύο βουλευτές της Ν.Δ.

Οι πρώην υπουργοί επαναλαμβάνουν τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας».

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Η ΝΔ προτρέχει και ασχημονεί

Για μηδενιστική πολιτική εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Όπως συνηθίζει, η Νέα Δημοκρατία προτρέχει και ασχημονεί. Έτσι και τώρα: Χωρίς να ξέρει το περιεχόμενο της διάταξης για τη αποσυμφόρηση των φυλακών σπεύδει να υψώσει μηδενιστική ρητορική”, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

“Και εδώ η Κυβέρνηση με γνώμονα το κοινό συμφέρον προωθεί εξίσου την ασφάλεια των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μακριά από το ανεύθυνο εμπόριο του φόβου και την παραπλάνηση της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, την αληθινή αντεγκληματική πολιτική υπηρετούν μέτρα εξανθρωπισμού και εκσυγχρονισμού του ποινικού και σωφρονιστικού συστήματος και όχι ανέξοδες κραυγές για καταστολή χωρίς εγγυήσεις. Η Νέα Δημοκρατία καλό θα ήταν να διδαχθεί από την κυβερνητική πολιτική”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ