Παππάς στον Realfm 97,8: Θα μπορέσουμε να προβούμε σε μείωση φορολογικών συντελεστών

Μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι συνολικές προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας ο κ. Παππάς απάντησε μεταξύ άλλων ότι “υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες των πολιτών οι οποίες καλούνται αυτήν τη στιγμή να πληρώσουν λιγότερο φόρο από ότι πλήρωναν πέρσι. Μία ελάφρυνση από τη μία χρονιά στην άλλη ενδεχομένως να μην είναι αυτή που ικανοποιεί. Κάποια κομμάτια της μεσαίας τάξης, ειδικά αυτά που έχουν από ένα εισόδημα και πάνω με την επιπρόσθετη υποχρέωση της προκαταβολής φόρου, πραγματικά επιβαρύνονται πάρα πολύ. Έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει νομίζω και στην πορεία της εφαρμογής αυτού του τρίτου προγράμματος ότι είμαστε η κυβέρνηση η οποία μπορεί και ξέρει να προτεραιοποιήσει το που και πώς να ελαφρύνει τις παραγωγικές και κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες βαρύνονται περισσότερο” και πρόσθεσε:

“Συνεπώς, νομίζω ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνεται ότι και φέτος θα είναι πολύ καλά, ότι θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες ας πούμε μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών, οι οποίοι θα δώσουν και ένα σήμα ακριβώς της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής όχι χαλάρωσης αλλά επαναφοράς σε μία κανονικότητα η οποία μπορεί περαιτέρω να βοηθήσει την πραγματική οικονομία”.

Στο ερώτημα εάν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου και εάν είναι το ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε ότι “ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το 81 έλυσαν το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα, ότι ο μισός πληθυσμός βρισκόταν στο πολιτικό και οικονομικό ημίφως, απόρροια του μετεμφυλιακού κράτους το οποίο υπήρξε δυστυχώς στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αυτή είναι μία αναντίρρητη αλήθεια… Ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον κορμό της προοδευτικής μεριάς του πολιτικού φάσματος… Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ αναλογία αυτήν τη στιγμή είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης ο οποίος καλείται να λύσει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δηλαδή ότι μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού μας αποκλείονται με όρους αγοράς και εφαρμοζόμενων πολιτικών από την οικονομική και κοινωνική διαδικασία και την πρόοδο. Αυτό είναι το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα το οποίο καλείται αυτή η κυβέρνηση να λύσει και έχει καταφέρει να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία του προοδευτικού κόσμου στην Ελλάδα”.

“Έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι και η επόμενη εκλογή θα είναι νικηφόρα για εμάς” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ