Θέματα παιδείας στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου – Η πρόταση για το “νέο σχολείο”

Με κύριο θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, παρουσίασε το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο, που εντάσσονται στο μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο».

Ειδικά για το λύκειο, η πρόταση περιλαμβάνει την επέκταση, κατά δύο έτη, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς συμπεριλαμβάνονται η α’ και β’ λυκείου, με περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στην γ’ λυκείου, σε βάθος διετίας.

Στόχος είναι έως το 2020 η υποχρεωτική εκπαίδευση, μαζί με την προσχολική, να είναι 14ετής.

Αναφορικά με την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πρόταση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιλαμβάνει το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των πανελλαδικών, ωστόσο το ποσοστό που θα αναλογεί θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

“Κάναμε μια αναλυτικότατη συζήτηση για τη νέα δομή του λυκείου. Το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι πώς το λύκειο μας θα ξαναγίνει ένα λύκειο που θα ανταποκρίνεται στις θεσμικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος θεσμός”.

Επίσης, τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου απασχόλησαν και οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί ανά την επικράτεια.

Με αιχμή τις δράσεις πρόληψης, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την οριοθέτηση και την προστασία των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν σε ολόκληρη τη χώρα, η κήρυξή τους ως αναδασωτέες, με πρόληψη για οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής χρήσης.

Επίσης, αποφασίστηκε η ταχεία υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, καθώς και η φυσική ή τεχνητή αναδάσωση των εκτάσεων αυτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ