Κόντρα Κοτζιά – ΝΔ για το δημοσίευμα των Financial Times

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τη ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που έκανε λόγο για «συκοφαντικό και ανυπόστατο δημοσίευμα των FT για τον Νίκο Κοτζιά», ανέφερε σε ανακοίνωση της: «Ο προβληματισμός για τις ενέργειες του κ. Κοτζιά – όπως στην περίπτωση του περιοδικού Athens Review of Books του κ. Μ. Βασιλάκη – ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα» υπογραμμίζοντας πως είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για παρεμβάσεις του υπουργού στη Δικαιοσύνη και εκφράζουν έντονη σχετική ανησυχία.

«H απάντηση του κ. Κοτζιά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Όπως και η επιλογή του να εκπροσωπηθεί από το γνωστό για την εμπλοκή του στην υπόθεση Κοσκωτά, κ. Μαντζουράνη, αλλά και μόνιμο δικηγόρο του ελληνικού Δημοσίου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κ. Κοτζιάς, από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, οφείλει να σκέφτεται δυο φορές τις κινήσεις που εκθέτουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την χώρα σε διεθνές επίπεδο», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση απάντησε το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί τη ΝΔ πως «για ακόμα μια φορά κάνοντας επίδειξη νεοραγιαδισμού, υποκλίνεται στα μονόπλευρα, συκοφαντικά, και εκ του πονηρού δημοσιεύματα μερίδας του ξένου Τύπου» και πως «για πολλοστή φορά, στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους, προσφέρει χείρα βοηθείας σε έξωθεν προσπάθειες κατασυκοφάντησης του υπουργού Εξωτερικών».

Επίσης, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών επικρίνει τη ΝΔ πως «για μια ακόμη φορά, ενώ προσποιείται ότι κόπτεται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ούτε καν μπαίνει στον κόπο να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης» και παρατηρεί πως «προφανώς, η ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ενοχλεί».

«Θα την συνηθίσουν», διαμηνύουν καταληκτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ