Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB – Όλη η έρευνα

Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB – Όλη η έρευνα

 

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

 

 

 

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.

 

 

 

 

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

 

 

 

Στην κάρτα που αφορά το ερώτημα για την υποστήριξη σε κόμμα που ψηφίζω: γιατί με εκφράζει ή γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, το 48,6% απάντησε: «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», το 35,6% απάντησε: «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει», ενώ υπάρχει και ποσοστό 15,8% που απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

 

 

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.

 

 

 

Στην κάρτα που αφορά στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.

 

 

 

Διαβάστε τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα -η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ή ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα- μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το κόμμα της Συγγρού προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.

 

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Γιώργος Μαύρος, παρουσιάζοντας τις τάσεις της δημοσκόπησης στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm, είπε ότι το 80,4% των Ελλήνων πολιτών, θεωρεί ότι η κυβέρνηση, από δω και στο εξής, θα πρέπει να θέσει κόκκινες γραμμές στην τρόικα, έστω και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Επίσης, είπε ότι το 71%, θεωρεί ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις.

Το 71% των ερωτηθέντων (με το 42,8% ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας), θα ψήφιζε «όχι» στην τελευταία ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή. Ενώ μεγάλο ποσοστό, 78%, θεωρεί ότι θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή, τους επόμενους μήνες.

Για τον κ. Λοβέρδο σύμφωνα με την έρευνα ένα 5% λέει ότι θα τον ψήφιζε αν «κατέβαινε» με δικό του κόμμα.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

 

 

 

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ