Παπαντωνίου κατά Παπαγγελόπουλου: Ξεπέρασε τα όρια πολιτικής ανηθικότητας

Στην παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή, αναφέρεται ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου με δελτίο τύπου που εστάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Ξεπέρασε τα όρια πολιτικής ανηθικότητας και εμπάθειας ο κ. Παπαγγελόπουλος στην σημερινή ομιλία του. Παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα από τη θέση του υπουργού σε μια δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με το πρόσχημα ότι ασχολήθηκε η Βουλή, παρέθεσε μια σειρά ψευδών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών, με ένα μοναδικό στόχο: να προκαταλάβει την κρίση της δικαιοσύνης.

Τα ψεύδη ή, τουλάχιστον οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί, είναι αναρίθμητοι. Οι καταλογισμοί των φορολογικών αρχών για δήθεν αδικαιολόγητα ποσά σε οικογενειακό καταπίστευμα στο εξωτερικό – δωρεά σε παιδιά – έχουν ακυρωθεί ήδη από τη διοικητική δικαιοσύνη και εκκρεμεί νέα κρίση σύντομα. Οι καταδίκες που επικαλείται για το πόθεν έσχες αφορούν τη μη αναγνώριση από τα ελληνικά δικαστήρια ότι η κυριότητα των καταπιστευμάτων περιέρχεται από το δωρητή – την σύζυγό μου – στους δωρηθέντες. Για αυτό έχω ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η απόκτηση των περιουσιακών μου στοιχείων είναι απόλυτα δικαιολογημένη, έχει ήδη ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ χωρίς να αναδειχτεί κανένα πρόβλημα, και καλύπτεται από εκποιήσεις άλλων ακινήτων καθώς και από δάνεια.

Οι «46 λογαριασμοί» καλύπτουν τις ενήλικες ζωές δύο προσώπων, με δύο γάμους και πέντε παιδιά, είναι στην τεράστια πλειοψηφία τους κλειστοί εδώ και πολλά χρόνια – αναγόμενοι και στην φοιτητική μου ζωή καθώς και σε κοινούς λογαριασμούς με την πρώτη μου σύζυγο που δεν βρίσκεται στη ζωή – και όσοι υπάρχουν σήμερα είναι κενοί.

Είναι, εξάλλου, ψεύδος ότι έχει επιχειρηθεί από πλευράς μου το μπλοκάρισμα οποιουδήποτε λογαριασμού, ενώ όσα αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος περί «αμοιβής» 6,5 εκατ. μου είναι παντελώς άγνωστα και, σε κάθε περίπτωση, απολύτως ανυπόστατα.

Παραμένει ανεξήγητο πως εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην δικαστικός χρησιμοποιεί σε τέτοια έκταση ψεύδη και παραλογισμούς για να υπηρετήσει φαύλες κομματικές σκοπιμότητες», αναφέρει ο κ. Παπαντωνίου.ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ