Επίθεση Τζανακόπουλου στη ΝΔ: Η στάση της κινείται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα αλλά για τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά την κακόπιστη στάση της αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται από τη συμπεριφορά των αγορών και, παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ, τονίζοντας ότι “με δεδομένη αυτή τη θετική πορεία, τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ μήνες να εξυφάνει η ΝΔ έχουν καταρρεύσει”.

“Ακριβώς επειδή δεν θέλει να παραδεχτεί την ολική διάψευσή της, επιλέγει να αντιπολιτευτεί με έναν ακόμη πιο επικίνδυνο τρόπο” επεσήμανε και τόνισε: “Οι πολιτικές της τοποθετήσεις και η στάση της κινούνται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας”.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα”.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι παρά την πρόοδο των συζητήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, χθες, “η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσει”.

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους.

Χαρακτήρισε παράλληλα αλυσιτελή την απεργία και τόνισε ότι “η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που προγραμματίζει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων κάνοντας λόγο για “διακριτική αλλά σαφή στήριξη της ΝΔ”. Όπως επισήμανε, αυτή η επιλογή είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς και σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ