Κρίσιμη σύσκεψη της ΠΟΕ – ΟΤΑ – Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα στους συμβασιούχους – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της σχετικά με τις κινητοποιήσεις, μετά και τις δεσμεύσεις που έλαβαν εκπρόσωποί της από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την πρωινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και στο τραπέζι κατατέθηκαν νέες προτάσεις, δήλωσε ο Νίκος Τράκας πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα στους συμβασιούχους της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Σφοδρή επίθεση του Σκουρλέτη στη ΝΔ: Επιλέγετε να βυθίζεται η χώρα στα σκουπίδια

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για τη στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας από το βήμα της Βουλής.

“Είστε όμηροι των ιδεοληψιών σας, των ακαμψιών σας, ενός ακραίου αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και είναι ακατανόητο γιατί δεν θέλετε να δώσετε λύση σε αυτό το θέμα” τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

“Μαθαίνω ότι αυτή τη στιγμή που συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η παράταξή σας κατευθύνεται να μην υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου για αναστολή της απεργίας. Επιλέγετε αυτή τη στιγμή, χάριν της ομηρίας σε ιδεοληπτικές νεοφιλελεύθερες απόψεις, να βυθίζονται η Αθήνα και η χώρα στα σκουπίδια, να θέλετε βιαίως να σταματήσει η εργασιακή σχέση των μέχρι τώρα εργαζομένων για να παραδώσετε τον τομέα αυτόν στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που υπηρετείτε;”

“Στο βωμό ποιας σκοπιμότητας θέλετε να παίζετε με ανθρώπινες ζωές, με θέσεις εργασίας, με τα σκουπίδια, με την υγεία; Εάν επιλέξετε αυτή τη στείρα στάση, πρόκειται για μια ανάλγητη και πλήρως αντικοινωνική τοποθέτηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε όσο είμαι στο υπουργείο Εσωτερικών απευθυνόμενος είτε δημόσια, είτε σε κατ ιδίαν συναντήσεις με εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμβασιούχους στην καθαριότητα, δεν δημιούργησα την παραμικρή προσδοκία ότι μετά το πέρας της 31ης Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπως προέβλεπε παλαιότερη νομοθετική μας ρύθμισης, οι συμβάσεις αυτές θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου” είπε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ