Σκουρλέτης: Η Ελλάδα είναι και παραμένει μια από τις πιο ασφαλείς χώρες

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, έστειλε το μεσημέρι από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την απόλυτη, όπως είπε, καταδίκη της κυβέρνησης στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι το ελληνικό πολίτευμα, η ελληνική δημοκρατία, δεν κινδυνεύει, ούτε -πολύ περισσότερο- επηρεάζουν τους Έλληνες πολίτες τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες.

«Η χώρα μας είναι και παραμένει μια από τις πιο ασφαλείς χώρες και θα έλεγα ότι μπορεί κανείς να το συνειδητοποιήσει αυτό, βλέποντας τι συμβαίνει γύρω μας. Τι συμβαίνει σε άλλες πλευρές του πλανήτη μας και σε άλλες χώρες.

Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής δημοκρατία, ασφαλής χώρα, η οποία και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία δεν προσφέρονται για προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων και πολιτικής κερδοσκοπίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πολιτεία με αποφασιστικότητα θα απαντήσει και οι αρμόδιες αρχές θα μπορέσουν να εξιχνιάσουν τα αίτια και να βρουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο κ. Σκουρλέτης βρέθηκε στα Χανιά, στο πλαίσιο συνάντησης με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιφέρειας.

Σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά, εκτός από την καταδίκη της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην επίτευξη συμφωνίας για το χρέος.

«Θέλω στο σημείο αυτό να είμαι κατηγορηματικός.

Τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή πρόσφατα, για να εφαρμοστούν έχουν ως προϋπόθεσή τους μια συμφωνία για το χρέος.

Μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην ελάφρυνσή του και στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας, έκανε λόγο για ακραίους κύκλους στην Ευρώπη, οι οποίοι, όπως τόνισε, «ενδεχομένως έχουν τους δικούς τους σχεδιασμούς, οι όποιοι θέλουν να κρατούν τη χώρα μας, αλλά και άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, κάτω από ένα καθεστώς συνεχούς πίεσης και ομηρίας, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους ίσως να έχουν την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων».

Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο επόμενο Eurogroup θα υπάρξει μια συμφωνία, η οποία «θα ανοίγει τον δρόμο για την ελληνική κοινωνία, που θα είναι ένας δρόμος σταθερότητας, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσομε το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και το 2018, για να πετύχουμε μετά από αρκετά χρόνια ικανούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα οδηγήσουν σε νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, ότι υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση, τα οποία, όπως είπε, επιβάλλονται και διαμορφώνονται πρώτα από όλα από το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά και από τις μεγάλες αξίες της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις της για την Ευρώπη και την προοπτική της, αλλά και τη συνοχή της ίδιας της κοινωνίας, όπως επισήμανε.

«Νομίζω ότι είναι η ώρα που κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν. Η κυβέρνηση τις δικές της, η αντιπολίτευση τις δικές της. Δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν το έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη και με κάποιες από τις ακραίες φωνές των δανειστών, αλλά και με τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ουσιαστικά συντονίστηκαν με αυτές τις ακραίες φωνές και αυτό είναι κάτι το οποίο ο ελληνικός λαός το καταγράφει, θα το θυμάται και θα το αξιολογήσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ