Κυβέρνηση: Ψήφος εμπιστοσύνης το «ναι» στα μέτρα – Λύση για χρέος έως 15/6

Του Βασίλη Σκουρή

Υπό την πίεση των κινητοποιήσεων και της λαϊκής δυσαρέσκειας για τα μέτρα, η κυβέρνηση ξεκινά από το πρωί τη μάχη της Ολομέλειας της Βουλής, μάχη που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία για τα μέτρα και τα αντίμετρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν τελικά απώλειες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν παραιτήσεις βουλευτών.

Στον προγραμματισμό, άλλωστε, που έχει γίνει σήμερα θα μιλήσουν στην Ολομέλεια οι περισσότεροι από τους διαφωνούντες με τα μέτρα, όπως οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας, οι οποίοι και θα δηλώσουν ότι δεν έχουν σκοπό να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Η ψηφοφορία της Πέμπτης, άλλωστε, ενέχει εκ των πραγμάτων θέση ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και ουδείς στην κοινοβουλευτική Ομάδα θέλει να κατηγορηθεί- όπως διαρρέεται στο παρασκήνιο- ότι «θα ανατρέψει τον Τσίπρα για να έρθει στην εξουσία ο Μητσοτάκης».

Σήμερα, θα μιλήσουν στη Βουλή και κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι θα σηκώσουν το γάντι και θα αντιπαρατεθούν σκληρά με την αντιπολίτευση, πρωτίστως με την Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση, άλλωστε, φέρεται απομονωμένη καθώς κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε τα αντίμετρα.

Στο Μαξίμου, τέλος, εκτιμούν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία ΔΝΤ- Βερολίνου για το θέμα του χρέους και συνεπώς η όποια λύση θα παραπεμφθεί από το Eurogroup της 22ας Μαΐου στη νέα προγραμματισμένη συνεδρίασή του, στις 15 Ιουνίου.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ