Κουτσούμπας: Διαιρείτε τον λαό πάνω σε ψεύτικες και αποπροσανατολιστικές διαχωριστικές γραμμές – ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμές τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. 

Ο κ. Κουτσούμπας, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε ότι ότι έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή και τόνισε: “Το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, όλο και περισσότερο συγκλίνουν σε θέσεις και προτάσεις, καταφεύγουν στην αγαπημένη τους συνταγή: τα σκάνδαλα, τη δήθεν πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής, την υπεράσπιση της δικαιοσύνης. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός”.

O κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα που δεν πρόλαβε η ΝΔ αν και θα ήθελε και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τους αγώνες. “ΜΑΤ και χημικά και οι δύο”, σημείωσε. Απλά, συνέχισε, “ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται”.  Όπως ανέφερε, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν πεδίο αντιπαράθεσης υποχρεωτικά καταφεύγουν σε ζητήματα διαχείρισης, διαφθοράς, ηθικής” καθώς και σε αξιοποίηση άλλων ζητημάτων προκειμένου να διαιρεθεί ο λαός “πάνω σε ψεύτικες και αποπροσανατολιστικές διαχωριστικές γραμμές.”

“Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η προσέγγισή σας” πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας. “Επειδή δεν έχετε διαφορές ο ένας αναζητά περγαμηνές στην βρεφική του ηλικία και ο άλλος εμφανίζεται ως μπαρουτοκαπνισμένος καταληψίας, έλεος πια” είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ ζητούσε ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου και απαγόρευση εταιρειών εισηγμένων στο χρηματιστήριο ή εξωχώριων εταιρειών να έχουν ή να συμμετέχουν σε εταιρίες Τύπου. Πρόσθεσε ότι “ο τελευταίος νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι πίσω ακόμα και από προηγούμενες διακηρύξεις, (του ΣΥΡΙΖΑ) έστω στα λόγια” και επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες ” δεν υπηρετεί την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά υπηρετεί μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα σε παλιά, σε νέα τζάκια, από την οποία θα προκύψουν ενδεχομένως και κάποιοι πιο φιλικοί προς την Κυβέρνηση.”

“Και οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση. Αυτό είναι το βασικό” υπογράμμισε.

Αναφορικά με την παραπομπή στο απώτερο μέλλον της δημοπράτησης θεματικών-πανελλαδικών και περιφερειακών καναλιών, είπε ότι “όλο αυτό παραπέμπει σε υποχώρηση μπροστά στους νέους καναλάρχες, αν όχι υπόγεια συμφωνία με τους καναλάρχες, για να τους δώσετε χρόνο να εδραιωθούν στην αγορά και γι αυτό δεν υλοποιείτε το δικό σας νόμο.”

Επικαλούμενος, αποστροφή του ΓΓ Ενημέρωσης με την οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διαφήμισης στην ΕΡΤ, είπε ότι “με αυτόν τον τρόπο δίνετε δώρο 6 εκατ. ευρώ και παραπάνω  διαφημιστική πίτα στους ιδιώτες καναλάρχες” προσθέτοντας “και για αυτά τα ζητήματα που ρωτήθηκε η κυβέρνηση από το ΚΚΕ στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, δεν απάντησε πειστικά.”

Με την φράση “σιγά τα αίματα, κύριοι της κυβέρνησης” αναφέρθηκε στον “πόλεμο που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι του κάνουν οι καναλάρχες, οι μιντιάρχες και οι επιχειρηματίες”, συμπληρώνοντας ότι η πλειοψηφία όλων αυτών έχει την κυβέρνηση στα “ώπα-ώπα γιατί τους κάνετε ακόμα τη βρώμικη δουλειά.”

‘Εκανε λόγο για “βρώμικη” και “αβανταδόρικη” υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα εκ μέρους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διαφόρων ΜΜΕ καθώς αποδίδουν τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά κι άλλες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, “στην υποτιθέμενη «κομμουνιστική» ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν για «σοβιετοποίηση της ενημέρωσης». Φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως κομμουνιστική, φιλοσοβιετική δύναμη.”

Είπε ότι ένας από τους στόχους αυτής της όχι τυχαίας πρακτικής είναι “να κολλήσουν στον σοσιαλισμό την ρετσινιά της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση. Να πάρουν τα σκάγια και το ΚΚΕ για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.”

“Με αυτόν τον τρόπο, από τη μία σας δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίζεστε ακόμα σε ένα πιο αριστερό, ριζοσπαστικό ακροατήριο ως πολέμιος των αφεντικών, τη στιγμή που σε όλα τα επίπεδα υλοποιεί την πολιτική του κεφαλαίου” είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

“Και από την άλλη καλλιεργούν τον «κοινωνικό εταιρισμό» εργαζομένων – επιχειρηματιών, προσπαθώντας την αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική να την εγκλωβίσουν σε συντηρητική, αντιδραστική κατεύθυνση. Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται με αυτήν κριτική, καθώς παρουσιάζεται από τους αντιπάλους σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι, δηλαδή ένα αστικό κόμμα που υπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου” πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφορικά με την αντιπαράθεση για την Δικαιοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, είπε ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά ζητήματα της απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και τα προβλήματα των ίδιων των δικαστών.

“Στην πραγματικότητα, ο σκοπός είναι, μέσω αυτής, να ελέγξουν μηχανισμούς και να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο χώρο, υπέρ των στενών κομματικών συμφερόντων τους, αλλά και μερίδων των επιχειρηματικών ομίλων που συγκρούονται σκληρά στο πεδίο της οικονομίας” επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τον συγκεκριμένο ρόλο του στο σημερινό σύστημα με τους εργαζόμενους σε αυτήν και εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι παραγκωνίζει τις δικαστικές ενώσεις και επιλέγει να συνομιλήσει “μόνο με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων προαναγγέλλοντας μάλιστα στην ουσία ότι θα δημιουργήσουν δικαστές δύο μισθολογικών -και όχι μόνο- «ταχυτήτων»” και έκανε λόγο για “πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», της χειραγώγησης και της εξαπάτησης, για μιαν ακόμη φορά, σε όλο της το μεγαλείο.”

Είπε ότι ο λαός έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα “που έρχονται με μορφή ξανά χιονοστιβάδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν και τα εργασιακά δικαιώματα, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, το σύνολο δηλαδή των μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, στο ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του”.

” Εμείς επιμένουμε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δει τη συνολική εικόνα, να δει το δάσος κι όχι τα δέντρα που του στήνουν κάθε φορά για αποπροσανατολισμό. Και το δάσος είναι αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που ματώνει το λαό μας, είναι το πολιτικό προσωπικό, τα διάφορα κέντρα που -παρά τους ανταγωνισμούς τους- υπηρετούν αυτό το σύστημα. Και φυσικά οι σχέσεις διαπλοκής που θα αναπτύσσονται όσο αυτό το σύστημα δεν ανατρέπεται. Αυτό τελικά είναι που άρδην πρέπει να αλλάξει” κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γεννηματά: Καταφέρατε το αδιανόητο. Μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ