Σταθάκης: η Ελλάδα στην 6η θέση απορρόφησης του Σχεδίου Γιούνκερ

Την 6η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ελλάδα σε εγκρίσεις και υπογραφές δανείων για επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε το πρωί στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 533 εκατ. ευρώ σε πέντε έργα, που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους 854 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα φέρει επενδύσεις άνω των 280 εκατ. ευρώ και θα ωφελήσει περισσότερες από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει στη σχετική λίστα την 6η θέση –μαζί με το Βέλγιο-, ακριβώς κάτω από τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την μέγιστη αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ από την Ελλάδα, και έκανε λόγο για «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία που εκπέμπουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις».

 

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Όταν κλείσει η 2η αξιολόγηση θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση στον αέρα με αφορμή τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ