Γεννηματά: «Σταύρο, ξεκαθάρισε τη θέση σου»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ένα βήμα μπρος, ένα βήμα… πίσω στην προσπάθεια συνεργασίας του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Φώφη Γεννηματά.

Μετά το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου αποφασίστηκε η συνάντηση των δυο ηγετών μετά την επίσκεψή τους στη ΔΕΘ (το τρίτο, δηλαδή, δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) και η εκλογή αρχηγού του νέου φορέα στα μέσα Δεκεμβρίου, η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στη Realnews έκανε άνω-κάτω τον χώρο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε στη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, επίσης στη «R» ότι «το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή επικεφαλής του νέου κόμματος»:

«Όχι. Η ιστορία δεν γράφεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων. Και ούτε οι φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες πολίτες δέχονται τέτοιου είδους τελεσίγραφα» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το βράδυ χθες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγόρησε, με διαρροή, τον Σταύρο Θεοδωράκη για υπονόμευση του διαλόγου:

«Ο κόσμος της παράταξης αγωνιά για το αποτέλεσμα, για έργα και όχι για λόγια. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει. Είναι λάθος με συνεντεύξεις και διαρροές να υπονομεύεις το καλό κλίμα των συνομιλιών από το σημείο που αυτό έχει φτάσει».

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι η Σεβαστουπόλεως προχωρά σε νέες καθυστερήσεις, καθώς ουσιαστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για τη συμμετοχή ή όχι στο εγχείρημα, αφού -όπως τονίζουν- δεν τον ευνοεί ο συσχετισμός δύναμης για την εκλογή του στην ηγεσία του νέου κόμματος.

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αποστείλει και νέες προειδοποιήσεις στον Σταύρο Θεοδωράκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του μέσα στον Σεπτέμβρη, θέτοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ηγεσία του Ποταμιού.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μουζάλας: Οι δηλώσεις Ντε Μεζιέρ δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Ευρώπης

Μπουτάρης: Αλέξη, σκέφτομαι να μην έρθω στα εγκαίνια της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σκληρή απάντηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συνέντευξη Θεοδωράκη στη Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ