Η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο: Προχωράμε κανονικά

Ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση, ζητήματα κοινωνικής πολιτικής αλλά και ο προγραμματισμός για την πορεία του νομοθετικού έργου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη της κυβέρνησης και συνεργάτες του, στη Βουλή.

«Προχωράμε κανονικά», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές ως προς το θέμα του εκλογικού νόμου και σημείωναν, σε σχέση με όσους δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, ότι «το πρόβλημα είναι στους άλλους, που είναι δέσμιοι του τακτικισμού τους».

Συζήτηση έγινε για την συνταγματική αναθεώρηση και την πορεία του σχετικού θέματος, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν, ότι θα υπάρξουν άμεσα δημόσιες πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, σχετικά με τα οποία αποφασίστηκε προετοιμασία και επόμενη σύσκεψη ειδικά για αυτό το θέμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε ενημέρωση, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, προχωρά κανονικά.

Στη σύσκεψη έγινε προγραμματισμός για την πορεία του νομοθετικού έργου. Υπάρχουν σε διάφορα στάδια προγραμματισμού ο εκλογικός νόμος, το νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες, το νομοσχέδιο για δημόσιες συμβάσεις, το νομοσχέδιο για το διαδικτυακό έγκλημα, το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι ΦΩΤΟ του Θεοδωράκη με τους έφηβους βουλευτές

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης – ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσόγονος: Η Γερμανία με απλή αναλογική έχει κυβερνητική σταθερότητα εδώ και 70 χρόνια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ