Στη Βουλή διαβιβάστηκε μηνυτήρια αναφορά κατά του Καμμένου

Της Άννας Κανδύλη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία με μηνυτήρια αναφορά κατά του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου

Η υπόθεση αφορά στην αντίδρασή του μετά τα επεισόδια αποδοκιμασίας τον περασμένο Αύγουστο στην Κω.

Συγκεκριμένα, την 21η Αυγούστου 2015 ,ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το νησί για το μεταναστευτικό ζήτημα. Όμως, κάτοικοι της Κω, διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό πέταξαν αυγά και μπουκάλια με νερό εναντίον του κ. Καμμένου, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί». Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε συγκεκριμένο αστυνομικό ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας.

Κατόπιν αυτού, ο  φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε σε βάρος του υπουργού αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη και μήνυση με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο αστυνομικός αρνείται ότι ήταν παρών στο περαστικό και υποστηρίζει ότι απλώς είχε περάσει μια ώρα πριν από το λιμάνι, εκτός υπηρεσίας και ρώτησε γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητικότητα από επαγγελματίες καταστηματάρχες.

Αναφέρει επίσης, ότι δεν έχει καμία σχέση με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση και ότι κάλεσε με εξώδικο το κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter. Επειδή εκείνος δεν το έκανε προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ένσταση σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυριαζίδης προς την κυβέρνηση: Συμπεριφέρεστε σαν κατσαπλιάδες – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση Μπουτάρη–Τζιτζικώστα για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ