Σε εξέλιξη η συνάντηση του Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μπερτ Κέντερς διατύπωσε τη θέση ότι προτιμότερο είναι να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος παρά κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα σχετικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

«Ορισμένες χώρες – μέλη της ΕΕ προτρέπουν την ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα. Όμως, όπως συμπεράναμε είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας σχετικά με το θέμα. Πολύ πιο σημαντικό είναι να έχουμε αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων παρά αυτά να κλείσουν» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη επίσκεψή του στα Σκόπια κάλεσε την ΠΓΔΜ «να είναι απολύτως έτοιμη να σταματήσει τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πως σχολιάζει το Μαξίμου το άρθρο του Τόμσεν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ