Ο Κουβέλης για την ατζέντα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό

Στην προχθεσινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Δεν συζητήσαμε απολύτως τίποτε».

Αυτό που συζητήθηκε είναι ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένας διπολισμός και ότι οι δυνάμεις που διατηρούν την αυτοτέλειά τους θα πρέπει να συσπειρωθούν για την άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

«Διαμορφώνεται πια ένας διπολισμός, όχι δικομματισμός στη χώρα, όπου από τη μια μεριά θα συνυπάρχουν στην κοίτη της ίδιας πολιτικής, στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, διανθισμένο με κάποιον ασαφή και θολό μεταρρυθμισμό, κάποιες δυνάμεις και κάποιες άλλες, οι οποίες κρατούν την αυτοτέλειά τους, θα πρέπει να συσπειρωθούν στην άσκηση μια προοδευτικής πολιτικής» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση δεν ήταν ξαφνική, αλλά είχε συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από έναν μήνα περίπου.

Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε, ότι η ατζέντα συζήτησης με τον Πρωθυπουργό περιελάμβανε τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό, το φορολογικό, το αγροτικό και το ασφαλιστικό, ενώ επεσήμανε ότι σχετικά με το ασφαλιστικό, είπε τις απόψεις του για τους «εξορθολογισμούς και τις διορθωτικές παρεμβάσεις» που πρέπει να γίνουν. Σημείωσε επίσης, ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να διακρίνουν τους ασφαλισμένους ανάλογα με την εισοδηματική τους κατάσταση, γιατί -όπως είπε- οι ασφαλιστικές εισφορές με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με έναν οριζόντιο τρόπο. «Και βεβαίως διατύπωσα την άποψη ότι θα πρέπει να αποκρουστεί η οποιαδήποτε επιταγή, -διότι περί αυτού πρόκειται- εκ μέρους των θεσμών, αναφορικά με περικοπές στις βασικές συντάξεις» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Μπακογιάννη: Ο Καμμένος μου είπε ότι δεν υπάρχει διαχειριστική αρχή για το προσφυγικό

Θεοχάρης: Δεν θα δώσουμε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ