Γεννηματά: Πάρτε το πίσω τώρα το σχέδιο για το ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

“Σήμερα ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος. Ο πανικός σάς ωθεί σε αλαζονεία. Από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Γι’ αυτό δεν σας πιστεύει κανείς”, είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.  Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ανέφερε χαρακτηριστικά:  “Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο – Πάρτε το πίσω τώρα!”.

Ακούσαμε πάλι ψέμματα και διχαστικά διλήμματα, τόνισε η κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.  “Τι ακριβώς γιορτάσατε, μόνο εσείς το ξέρετε. Περίμενα μία σκληρή αυτοκριτική από εσάς, ένα χρόνο μετά από τις εκλογές. Για όλα φταίνε οι άλλοι, η αναζήτηση εχθρών καλά κρατεί. Δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς”

Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική, όχι αντιΣΥΡΙΖΑ. Το δήθεν νέο ξεθώριασε σύντομα. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Μιλήσατε ειρωνικά για το κίνημα της γραβάτας, αλλά στους δρόμους δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες μεγάλων γραφείων, είναι νέοι και βιοπαλαιστές. Είναι αυτοί για τους οποίους υποτίθεται ότι θα αγωνιζόσασταν. Γιατί η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για νέες επιβαρύνσεις;, σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Το σύστημα εκτροχιάστηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., από το 2004 έως το 2009. Η περιουσία των ταμείων μειώθηκε λόγω της σπατάλης και των σκανδάλων με τα δομημένα ομόλογα, συνέχισε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική παράταξη που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις σε αυτό τον τόπο.  Όλοι αμφισβήτησαν τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010 και σήμερα όλοι αναφέρονται σε αυτόν. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, είπε, επισημαίνοντας ότι  το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τα ασφαλιστικά ταμεία στην περίοδο της κρίσης. 

Ο κ. Τσίπρας ψάχνει να βρει συνενόχους και να μοιραστεί τις ευθύνες. Γύρισε την πλάτη στη συνεννόηση και σήμερα έρχεται να μας προτείνει δήθεν διάλογο. Η κυβερνητική πρόταση δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, είναι ένα κακέκτυπο του 3863. Δεν υπάρχουν αναλυτικά οικονομικά δεδομένα, είπε τονίζοντας ότι το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί σε σοβαρή μείωση των συντάξεων, κυρίως σε όσους εργάζονται από 25 χρόνια και πάνω, υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών και δημιουργεί κίνητρα φοροδιαφυγής. Παράλληλα, σημείωσε ότι η πρόταση για ενοποίηση των ταμείων θα οδηγήσει σε έναν υδροκέφαλο οργανισμό και αντέτεινε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη προτείνει  ενοποίηση των ταμείων σε τρία ταμεία και όχι σε ένα. Επίσης, η κ. Γεννηματά πρότεινε την υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία, ενώ είπε ότι οι εισφορές πρέπει να συνδεθούν με την απασχόληση, με καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η αναφορά του Μητσοτάκη στον Γιαννίτση και η αντίδραση του Καμμένου – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Πρόχειρο και μη κοστολογημένο το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Καλούμαστε να καθαρίσουμε τα δικά σας άπλυτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ