Θεοδωράκης: Δεν αναζητούμε πολιτική ομπρέλα

«Θα είμαι σύμμαχος σε κάθε έναν που προωθεί μια σοβαρή μεταρρυθμιστική ατζέντα. Δεν είμαι σύμμαχος στο πλιάτσικο στο κράτος, στη συνέχιση της ανομίας και στη λογική που θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι να προστατεύονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να βρίσκονται υπό διωγμό» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus FM».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «λαΐκισαν και η διάψευσή τους είναι παταγώδης» ενώ παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για άνοιγμα της συζήτησης περί άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Οι βασικές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη

«Η εκλογή του Μητσοτάκη αξίζει μεν ένα μπράβο αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην αλλαγή τη χώρας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα: πώς τα κόμματα εξουσίας τα οποία βαρύνονται με πολλά εγκλήματα θα αλλάξουν ρότα και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πατρίδας».

«Δεν πιστεύω ότι ο κ. Κουτσούμπας είναι διατεθειμένος να παράσχει οποιασδήποτε μορφής κάλυψη στον Αλέξη Τσίπρα. Το κλίμα στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, η συμπεριφορά τους και στη Βουλή και στους κοινωνικούς αγώνες είναι απόλυτα εχθρικό απέναντι στις επιλογές του κ. Τσίπρα».

«Εμείς δεν αναζητούμε πολιτική στέγη, δεν αναζητούμε πολιτική ομπρέλα, έχουμε το Κίνημα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στους ανθρώπους που πίστεψαν στο Ποτάμι. Οποιαδήποτε κουβέντα με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις».

«Δεν έχουμε σκοπό να προσφέρουμε βοήθεια για την ανασύνταξη των παλιών σχημάτων».

«Φοβάμαι όμως ότι σε μια χώρα μαθημένη στα μεγάλα ψέματα, υπάρχει περίπτωση ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου να συνεχίσει να αναζητά ψεύτικές λύσεις, συνθήματα. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα σοβαρευτούμε μετά την παταγώδη διάψευση του Τσίπρα».

 

Διαβάστε επίσης:

Χαμογελαστός υποδέχτηκε τον Κουτσούμπα ο Τσίπρας – ΦΩΤΟ

Αναζητείται ρόλος για τον Τζιτζικώστα 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ