Γεννηματά: Η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτήν την κυβέρνηση

Στη Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Realnews, επαναφέρει την πρότασή της για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της Βουλής. «Η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτήν την κυβέρνηση», δηλώνει χαρακτηριστικά. 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το ζήτημα του ποιος θα είναι επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης είναι σημαντικό, αλλά άκαιρο. Προέχει η συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο», αναφέρει και επισημαίνει πως «χρειαζόμαστε σχέδιο 3Α: Ανάπτυξη, αλληλεγγύη, απασχόληση». 

Η Φ. Γεννηματά ζητεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» («όποιος από εμάς το αγνοήσει στη συγκεκριμένη συγκυρία παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και της Δεξιάς», τονίζει), ενώ αφήνει αιχμές κατά του προκατόχου της, αναφέροντας πως «νέα αρχή έγινε, δεν το καταλαβαίνει μόνο όποιος δεν θέλει να το δει». 

Τέλος, προαναγγέλλει ότι θα αναλάβει σύντομα νέες πρωτοβουλίες για μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη, ενώ σχετικά με τη σημερινή εκλογή νέου προέδρου στη Ν.Δ. σχολιάζει: «Η Δεξιά δεν αλλάζει, όποιον αρχηγό και αν έχει».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στη Realnews η Φώφη Γεννηματά

           

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στις υποθέσεις με τις λίστες Μπόγιαρνς και Λαγκάρντ…

Νέο τοπίο δημιουργεί η εκλογή Κυριάκου στη ΝΔ

Το παρασκήνιο της «γαλάζιας» κάλπης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ