Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται εμείς α λα καρτ, ως χρήσιμοι ηλίθιοι, να στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

Στον τρόπο με τον οποίο θα αντιπολιτευτεί η ΝΔ σε περίπτωση που αναλάβει την προεδρία του κόμματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Β’ Αθήνας απαντώντας στο ερώτημα αν εκλεγεί πρόεδρος στις 10 του Γενάρη τι θα αλλάξει στη ΝΔ και τι αντιπολίτευση θα κάνει, είπε:

«Στα σημαντικά νομοσχέδια η ΝΔ δεν πρόκειται να παίξει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα σε μια σειρά από άλλα πεδία πολιτικής κάνει τα δικά του. Εγώ δεν πρόκειται να στηρίξω ως πρόεδρος της ΝΔ κανένα σημαντικό νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά τα οποία κάνει στην Παιδεία. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ την παιδεία ακόμα πιο σημαντική από το ασφαλιστικό».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται εμείς α λα καρτ, ως χρήσιμοι ηλίθιοι, να στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να του επιτρέπουμε σε όλα τα υπόλοιπα πεδία πολιτικής, στη δημόσια διοίκηση, τους διορισμούς, την παιδεία, να κάνει τα εκτρώματά του τα οποία κάνει. Να το ξεχάσει αυτό. Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να περάσει το νομοσχέδιο, θα παραιτηθεί και θα αναζητήσουμε δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή».

Στο ερώτημα ποιος θα είναι ο ρόλος που θα έχει στο κόμμα ο Κώστας Καραμανλής σε περίπτωση εκλογής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Νομίζω θα έχει το ίδιο ρόλο που έχει μέχρι σήμερα». Και πρόσθεσε:

«Ο κ. Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω πολύ καλή προσωπική σχέση, παρά τα όσα μπορεί να λέγονται και να γράφονται. Σέβομαι πάρα πολύ την άποψή του και θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος την επόμενη ημέρα για εμένα γιατί αυτόν τον ρόλο έχει ο ίδιος επιλέξει για τον εαυτό του».

Αναφορικά με τη στρατηγική που έχει χαράξει εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών κι αν έχει μιλήσει με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ είπε:

«Δεν έχω καμία επικοινωνία. Θα επικοινωνήσω με τον κ. Τζιτζικώστα τώρα που ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα. Όχι για να του ζητήσω κάτι, αλλά γιατί ο κ. Τζιτζικώστας κατάφερε και κατέγραψε ένα ποσοστό το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και εκ των πραγμάτων θα έχει έναν ρόλο να παίξει στην ΝΔ την επόμενη ημέρα».

Και σημείωσε: «Δεν περιμένω στήριξη. Δεν θα αρνηθώ στήριξη. Είναι προφανές αυτό. Αλλά δεν διαπραγματεύομαι στήριξη και δεν κάνω συζητήσεις για ανοικτή στήριξη. Ό,τι έκανα στον πρώτο γύρο θα κάνω και στον δεύτερο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να στηρίξει. Ούτε με τον κ. Γεωργιάδη διαπραγματεύτηκα. Ο ίδιος οικειοθελώς προσέφερε τη στήριξή του. Την εκτιμώ και την αποδέχομαι και με χαρά μάλιστα διότι θεωρώ ότι κι αυτή η στήριξη σηματοδοτεί κάτι ενδιαφέρον για τη ΝΔ. Τη δυνατότητα δηλαδή να δημιουργήσουμε μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, διότι έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με τον κ. Γεωργιάδη, αλλά μοιραζόμαστε και πολλά κοινά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ