Την άρση ασυλίας του Παναγιώταρου ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Για την άρση ή όχι της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου θα αποφασίσει η Βουλή.

Και αυτό γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή την δικογραφία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011 στην αίθουσα του Τριμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά που δικαζόντουσαν οι 39 άνδρες της ομάδας των ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. για τα εθνικιστικά συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.

Μετά την παρέλαση ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ.

Τον Δεκέμβριο του 2011 έγινε η δίκη στο Τριμελές Ναυτοδικείο Πειραιά και την πρώτη ημέρα υπήρξαν επεισόδια μέσα στην δικαστική αίθουσα και η δίκη διακόπηκε, ενώ συνεχίστηκε άλλη μέρα.

Από δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, κατατέθηκαν μηνύσεις για τα επεισόδια ενώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο κ. Παναγιώταρος είχε ρόλο συντονιστικό στο αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην δικαστική αίθουσα, προτρέποντας τους παραβρισκόμενους να φωνάζουν άσεμνα σχόλια και να κάνουν χειρονομίες. Οι μάρτυρες κατονόμαζαν τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων αυτών.

Από την Εισαγγελία του Α.Π, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Παναγιώταρου, προκειμένου να δικαστεί για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του Βούτση στις αναφορές Παναγιώταρου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ