Τσίπρας: Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών – ΒΙΝΤΕΟ

Αισθάνομαι πάρα πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τόνισε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν είχε στόχο ούτε το να αλλάξει η κυβέρνηση, ούτε το να συμπληρωθεί με άλλους το κυβερνητικό σχήμα, ούτε να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ούτε να πάμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Ο κ.Τσίπρας υπενθύμισε ότι εκλογές έγιναν πριν από μόλις δύο μήνες και κάτι μέρες και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του την άποψή του για το ποιος θέλει να κυβερνήσει. 

“Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση τετραετίας. Δεν κάνει καλό στην αντιπολίτευση να κοιμάται και να ξυπνάει με την έννοια στο μυαλό της ότι αυτή η κυβέρνηση θα πέσει την επόμενη μέρα. Δεν είναι καλό για την ίδια για θα πρέπει να προβεί και σε μια διαδικασία αυτοκοκριτικής και επανακαθορισμό στο ιδεολογικό της στίγμα. Αν περιμένουν ο άλλος να πέσει κάθε μέρα που περνάει, στος τέλος θα την πατήσουν σαν τον λύκο με τα πρόβατα” επισήμανε.

“Στον ορίζοντα αυτής της τετρατείας υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που η χώρα πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Εγώ έγινα πρωθυπουργός στα 40 μου χρόνια. Το όραμά μου δεν είναι να διαχειριστώ μια εξουσία όπως οι προηγούμενοι αλλά να βάλω τις δυνάμεις για να κάνουμε σε αυτόν τον τόπο κάποιες αλλαγές Οι προηγούμενοι πέταγαν τη μπάλα μπροστά, το θέμα είναι να λύσουμε τα προβλήματα” σημείωσε λέγοντας πως στα σημαντικά ζητήματα επιθυμεί να δημιουργηθούν ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία, το λαό και γιατί όχι αυτές να αποτυπωθούν και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, θα ήταν ευτυχής αν δημιουργούνταν ευρύτερες συναινέσεις σε μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας για το δημοσίευμα της Die Welt – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ