• Κυριάκος Μητσοτάκης: Η φριχτή αποτυχία του Τσίπρα...

  1:54 μμ, Δευτέρα 05 Οκτ 2015 1:54 μμ, Δευτέρα 05 Οκτ 2015

  Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σημερινές του δηλώσεις, επισήμανε ότι ο στόχος του είναι να ξαναγίνει το κόμμα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

  «Ο στόχος μου είναι να ξανακάνουμε τη ΝΔ τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη κι όχι ένα κόμμα που να απηχεί ένα μέρος της κεντροδεξιάς, κανείς Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος με αυτό το 28%», είπε μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ πρέπει να μεγαλώσει και να ξαναφέρει πίσω ανθρώπους που την “εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν και τώρα τη βλέπουν με καχυποψία”, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει “με δραστική ανανέωση στελεχών ιδεών και δομών και με δημοκρατικές διαδικασίες που θα κατοχυρώσουν τη δυνατότητα της διαφορετικής άποψης χωρίς αυτή να ποινικοποιείται”

  “Η ΝΔ δεν γίνεται να περνά από τους κύκλους των διαγραφών των ηττημένων σε κάθε εσωκομματική αναμέτρηση”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο οποίος διευκρίνισε ότι “ουδέποτε αυτοπροσδιορίστηκε ως νεοφιλελεύθερος”.

  “Μακριά από μένα τέτοιες ταμπέλες”, είπε και προσέθεσε ότι στη “ΝΔ δεν θα βρεθούν πολλές διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης” ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου “χρειάζεται επαρκή αλλά όχι μακρύ χρόνο”, δίνοντας έμφαση στο ότι “χρειάζεται να εμπλέξουμε την κοινωνία”.

  Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν είχαν άλλη επιλογή από τις αυξήσεις των φόρων, επεσήμανε όμως ότι “άφησαν πλεόνασμα το οποίο έγινε έλλειμμα από την φριχτή αποτυχία του κ.Τσιπρα” και επανέλαβε ότι “η μείωση δαπανών μπορεί να υποστηρίξει τη σταδιακή αποκλιμάκωση της ιδιαίτερα υψηλής φορολογίας.

  Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι “η εικόνα Τσίπρα στην Αμερική ντρόπιασε την χώρα και έδιωξε επενδυτές” και ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η τελευταία εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού καθώς εκλέχτηκε επειδή είπε το ψέμα ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο χωρίς κόστος”.

  “Το πολιτικό σύστημα στην πλειοψηφία του αρνήθηκε να δει την αλήθεια κατάματα αυτά τα 6 χρόνια, οι πολιτικές δυνάμεις επένδυσαν σε λαϊκισμό που ήταν και παραμένει ανυπόστατος, αλλά δεν υπάρχουν άλλα ψέματα να διαχειριστούμε”, είπε.

  Αναφορικά με τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ , είπε ότι “στήριξε το μνημόνιο γιατί αλλιώς η χώρα θα γκρεμιζόταν, αλλά τις επιμέρους ρυθμίσεις θα τις αξιολογήσει, θα στηρίξει τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά καμία αύξηση φόρων” και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι ο ίδιος είναι “ο πιο κατάλληλος να προτάξει το καινούργιο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας όχι μόνο στην εποχή του μνημονίου αλλά και μετά”, επικαλούμενος την πείρα που είχε αποκτήσει από την εργασία του στον ιδιωτικό τομέα πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

  Παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τη συζήτηση για διάφορα “ισοδύναμα μέτρα” λέγοντας ότι “τα ισοδύναμα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και κοστολογημένα” και έδωσε ως παράδειγμα τη δική του πρόταση για μείωση της επιχορήγησης στο ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

  “Όταν μίλησα για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου της ΔΕΗ, ήξερα ότι για κάποιους θα έχει επιβάρυνση, αλλά θεωρώ αδικαιολόγητο τη σήμερον ημέρα να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με 600 εκ.”, είπε και προσέθεσε ότι “καμιά πολιτική δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχει επιμέρους κόστος” εκφράζοντας την άποψη ότι “η γενική και αφηρημένη συζήτηση για τα ισοδύναμα είναι άλλοθι, δικαιολογία, φύλο συκής για να καταλήξουμε ότι δεν μπορούμε να τα βρούμε και θα κάνουμε ότι λέει το μνημόνιο”.

  Διαβάστε επίσης:

  Debate των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ ζητά ο Χατζηδάκης

  Φίλης: Δεσμευόμαστε να κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για τους εκπαιδευτικούς

  Εσωκομματικές εκλογές στις 15 Νοεμβρίου θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα