• Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία - ΒΙΝΤΕΟ

  9:06 πμ, Σαββατο 03 Οκτ 2015 9:06 πμ, Σαββατο 03 Οκτ 2015

  Υπέρ της άποψης να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, και ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", είπε ότι η απόφαση της ΚΕΦΕ είναι σωστή ως προς το καταστατικό, αλλά εσφαλμένη ως προς την πολιτική ουσία.

  «Θα προτιμούσα η υπόθεση του Αδώνιδος να ολοκληρώνονταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. «Αφού και οι 3 συνυποψήφιοι δεν έχουν αντίρρηση το θέμα έχει κλείσει» πρόσθεσε.

  Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών είπε πως πρότεινε η διαδικασία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις σκέψεις τους καθώς όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακέφαλη, αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

  «Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία και για αυτό χρειάζεται ο απαιτούμενος χρόνος, καθώς, όπως υπογράμμισε, εάν φτάσουν στις εσωκομματικές κάλπες μόνο τα στελέχη του κόμματος τότε "θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό".

  «Είναι φυσικό ο καθένας να θέλει να προβάλει τη δική του υποψηφιότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε πως «χτυπήματα κάτω από τη μέση» δεν πρόκειται να υπάρξουν. ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτό θα το τηρήσουν όλοι.

  Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση ότι όλοι θα στηρίξουν τον νέο πρόεδρο και εκτίμησε ότι εάν κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα απομονωθεί.

  «Δεν φοβάμαι τη διάσπαση. Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ τόνισε πως δεν αποτελεί συνέχεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν και, όπως είπε, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπέγραψε και τελευταίος στην υποψηφιότητα του γιου του του έδωσε συγκινημένος την ευχή του.

  Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος δεν θα μπορεί έως το 2019 να είναι βουλευτής είπε πως αυτό αποτελεί μειονέκτημα, καθώς οι περισσότερες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο.

  Εμφανίστηκε μάλιστα ανοιχτός σε debate μεταξύ των αντιπάλων του με τη συμμετοχή ακόμα και κοινού, ενώ υπογράμμισε πως μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταστεί σαφές ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία εάν επικρατήσει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος. Ο ίδιος απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για τη θέση που θα κρατήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

  Διαβάστε επίσης:

  Όλες οι αντιδράσεις για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι - Τι λένε οι 3 υποψήφιοι Πρόεδροι

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα