Χατζηδάκης: Δεν θα μας λύσει το πρόβλημα ένας καβαλάρης πάνω σε λευκό άλογο

«Πρέπει να κάνουμε πρώτα έναν εσωτερικό διάλογο, να δούμε ότι τα τραύματα στο κόμμα είναι βαθύτερα απ’ όσο νομίζουμε» τόνισε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα της επόμενης ημέρας στο κόμμα και την εκλογή νέου προέδρου, και πρόσθεσε:

«Ένας καβαλάρης πάνω σε ένα λευκό άλογο δεν θα μας λύσει το πρόβλημα. Ακόμη κι αν διαλέξουμε τον καλύτερο καβαλάρη και το καλύτερο άλογο, αν είναι πάνω σε ναρκοπέδιο που έχει να περπατήσει την επόμενη ημέρα, δεν θα τα καταφέρει».

Ο κ. Χατζηδάκης συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει συνολικά να ανανεωθεί η εικόνα της Ν.Δ. Πραγματικά ενοχλούμαι όταν βλέπω να κάνουμε εσωτερικές συζητήσεις, κάθε φορά που κάνουμε εκλογές και το συμπέρασμα κάθε φορά να είναι: “Χάσαμε γιατί απομακρυνθήκαμε από το 1979.” Μα, ο Καραμανλής που το ’79 προσδιόρισε τη φυσιογνωμία της Ν.Δ. με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την ΕΡΕ παλιότερα και την περίοδο 1956-63 διότι είχε αλλάξει η εποχή. Το ’79 ας καταλάβουμε ότι δεν υπήρχε καν η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε., δεν υπήρχε το ευρώ, δεν υπήρχε internet… Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σύγχρονη Ν.Δ. πρώτα απ’ όλα και βεβαίως έναν σύγχρονο αρχηγό, αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα από μόνος του».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ