Προετοιμάζεται υπερ-υπουργείο μνημονίου

Την ομάδα που θα εφαρμόσει το μνημόνιο και θα αποφύγει το Grexit το οποίο θα είναι πλέον η μόνιμη απειλή των δανειστών σε κάθε «στραβοπάτημα» της νέας θητείας που εξασφάλισε χθες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει να αναζητήσει μέχρι και σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός με τους επιτελείς του.

Τούτο αφού τα δεδομένα σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου είναι τελείως διαφορετικά. Τότε τον δύσκολο έργο της επίτευξης μιας καλύτερης συμφωνίας είχε ανατεθεί στο κ. Γιάνη Βαρουφάκη με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Οκτώ μήνες αργότερα ο νέος υπουργός οικονομικών θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο ΙΙΙ και παράλληλα, ως κεντρικός διαπραγματευτής να συντονίσει την υλοποίηση μέτρων και δράσεων από τα υπουργεία οικονομίας, υποδομών, εργασίας, υγείας, εσωτερικών και δικαιοσύνης που καλύπτουν βασικά κεφάλαια του νέου προγράμματος.

Σε περίπτωση αποτυχίας απροθυμίας ή αντιρρήσεων και μετά τις οριακές διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών είναι σαφές ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι ένα εφιάλτης που όλοι ξορκίζουν αλλά ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης

Ορκίζεται απόψε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Guardian: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην εξουσία

95 ημέρες για το 56% του μνημονίου

Κατάσχεση μισθών, καταθέσεων για χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ