Τσίπρας: Αντέξαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν λυγίσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, κάναμε έναν συμβιβασμό για να τα βγάλουμε πέρα, αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Είμαστε εμείς που αντέξαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα Ανώγεια.

«Βρεθήκαμε απέναντι από ασύμμετρα μεγαλύτερες δυνάμεις από τις δικές μας. Πιστέψαμε στο δίκιο μας και στο τέλος όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι, με το πιστόλι στον κρόταφο, με μία μεγάλη απειλή, κάναμε την επιλογή να μην οδηγήσουμε στην παγίδα που μας είχαν στήσει, τον ελληνικό λαό, αλλά κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη όλους αυτούς τους μήνες. Είμαστε περήφανοι που βρεθήκαμε μπροστά υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού και πήραμε αυτή τη δύσκολη επιλογή να μην οδηγήσουμε τον τόπο σε μία εθνική και μαζική καταστροφή».

«Από την πρώτη στιγμή, από τότε που δίναμε τον αγώνα πριν από επτά μήνες, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο. Έβλεπαν ότι ο πόθος, η αγωνία, το πάθος ενός λαού να σταματήσει να βρίσκεται σε συνθήκες υποτέλειας και ομηρίας, δεν μπορεί να συγκρατηθεί», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Προκειμένου να μας εγκλωβίσουν έφτιαξαν το σχέδιο της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Σχεδίαζαν, προφανώς επειδή δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το λαό μας, να πάνε στην κάλπη νωρίτερα από ότι όριζε η θεσμική διαδικασία , με στόχο μέσα στον Φλεβάρη να κλείσουν τις τράπεζες και να μας οδηγήσουν σε πιστωτική ασφυξία, ώστε να υποχρεωθούμε σε πτώση και υποχώρηση».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Στη Ρηγίλλης γράφτηκε ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ