Θέμα δεδηλωμένης με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια έθεσε ο Γρηγοράκος – ΒΙΝΤΕΟ

Θέμα δεδηλωμένης, μετά την καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια, έθεσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.  

“Είναι σήμερα πολύ δύσκολη μέρα, μια μέρα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Η έκτακτη κλήση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες δεν είναι καλό σημάδι και αυτό γιατί η χώρα εξακολουθεί να είναι σε αχαρτογράφητα νερά” είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: 

“Σε αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και υπάρχει θέμα δεδηλωμένης. Τα κόμματα όπως άκουσα σήμερα εδώ, κανένα δεν έχει εκφραστεί υπέρ του νομοσχεδίου”.

Απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση ανέφερε: “Κύριε Βούτση, στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όταν δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των τριών εταίρων και μετά των δύο εταίρων, ποτέ δεν ερχόταν νομοσχέδιο στη βουλή. Αυτό σημαίνει πολιτική αξιοπρέπεια. Αυτό σημαίνει ότι παίζετε πολύ σκληρά το χαρτί της παραμονής της εξουσίας. Είστε υπεύθυνοι που φτάνουμε στο παραπέντε και δεν υπάρχει συμφωνία”. 

Ο κ, Γρηγοράκος είπε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, όμως υποστήριξε ότι “δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας αυτή την κυβέρνηση που δεν τον στηρίζει, να βασίζετε σε ψήφους κομμάτων που δεν είναι στην κυβέρνηση”.

Αυτό το νομοσχέδιο το είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ με πλήρη συνείδηση και χωρίς πολιτικά τερτίπια και δεν υποχώρησε. Είμαστε εδώ να λέμε ότι ναι είναι νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ είχαμε έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση, σημείωσε. 

“Φέρνετε σήμερα το νομοσχέδιο και ζητάτε να ψηφίσει το νομοσχέδιό σας η αντιπολίτευση όταν δεν μπορείτε με τους συγκυβερνώντες σας. Θέτω θέμα δεδηλωμένης, Αν δεν υπάρξει δεδηλωμένη, αυτό το νομοσχέδιο δεν περνάει” υπογράμμισε.

“Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης επί της αρχής νομοσχεδίου” απάντησε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης.”Το αν μπαίνει θέμα δεδηλωμένης είναι άλλη ιστορία αλλά για την ψήφιση του νομοσχεδίου όχι, εκτός αν η κυβέρνηση βάλει θέμα εμπιστοσύνης…” 

 

Διαβάστε επίσης.

Καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια οι ΑΝΕΛ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ