Νέο μήνυμα των ΗΠΑ για επίσπευση των διαπραγματεύσεων

Συνάντηση με τη βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλοτ, είχε στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρεται πως κατά τη συνάντηση, η κ. Σλοτ επανέλαβε τις προτροπές του Προέδρου Ομπάμα για μία σοβαρή κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας, προκειμένου να επιτύχει επειγόντως έναν “πραγματιστικό συμβιβασμό” με τους πιστωτές της – και τόνισε ότι η αποτυχία της επίτευξης συμφωνίας θα δημιουργήσει άμεσα δυσπραγία στην Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Η κ. Σλοτ, που είναι αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα σήμερα και αύριο, θα συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας και θα συζητήσει σειρά θεμάτων, όπως οι περιφερειακές εξελίξεις στην Κύπρο και την Ουκρανία, τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς πιστωτές της, καθώς και οι διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής του λεγόμενου ισλαμικού κράτους (ISIL).

Μετά την Ελλάδα, η κ. Σλοτ θα επισκεφθεί την Κύπρο.

 

Διαβάστε επίσης:

Λιου: Πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία

Ζάιμπερτ: Η αλληλεγγύη δίδεται με την προϋπόθεση μεταρρυθμίσεων

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στόχος είναι να σημειωθεί πρόοδος στο Eurogroup

“Απαισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία στο Eurogroup”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ