Έγγραφο ντοκουμέντο για την έγκριση της αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάουστον ενικό” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με κόστος 500 εκατ. δολάρια. 

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε έγγραφο– ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση για τον εκσυχρονισμό των πέντε πολεμικών αεροσκαφών P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού, ελήφθη σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποδέχεται ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση που τότε κατείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγκρίνει:

-Τη μεμονωμένη ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής – ΕΜΖ και αναβάθμιση/ Ολοκλήρωση νέων επιχειρησιακών συστημάτων για την επιχειρησιακή εκμετάλλευση έως πέντε αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3Β του ΠΝ» κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.3978/11 και του άρθρου 76 του Ν.3883/10. 

-Το τελικό κόστος του υποπρογράμματος μαζί με την εν συνεχεία υποστήριξη, να καθοριστεί στο στάδιο των διαπραγματεύσεων , συναρτήσει του βαθμού ενσωμάτωσης/ ολοκλήρωσης νέων αισθητήρων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για τη μέγιστη συμπίεση των τιμών κάτω από τα 350.000.000 ή/ και μέσω της επέκτασης του προγράμματος.

 Την απόφαση υπογράφουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομκών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Τη συμφωνία έπρεπε ή να την αρνηθούμε ή να το υπογράψουμε. Εμείς την υπογράψαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση γιατί η πληρωμή θα πάει μέχρι το 2022. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μην έχει αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και δεν μπορούσε να επιτρέπει τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από το Αιγαίο με νατοϊκή σημαία, είπε ο κ. Καμμένος “στον ενικό”.

“Ήταν μια σωστή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που ήρθαμε να την υπογράψουμε” τόνισε.  “Δεν αποτελεί απευθείας ανάθεση αλλά διακρατική συμφωνία. Η απόφαση αυτή πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί είναι μια συμφωνία που δεν έχει μίζα.  Δεν υπάρχει ενδιάμεσος, μεσάζοντας” συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.  

 

 

 

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος “στον ενικό”

 

 Διαβάστε επίσης

Καμμένος: Δεν πρόκειται να ανεβεί ο ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ