Ο Παπαδημούλης για τα συνθήματα των ΟΥΚ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τις μεταρρυθμίσεις, τη διαπραγμάτευση, ενώ απάντησε και για τις παρελάσεις.

«Το πρόβλημα είναι να μην συγχέουμε τον πατριωτισμό τον οποίο η χώρα χρειάζεται και η κοινωνία καμαρώνει, με τον Εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία. Αυτή είναι μια πάγια θέση των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Και επειδή χθες, από τα ΟΥΚ, προφανώς με εντολές κάποιων αξιωματικών, ακούστηκαν τέτοια πολεμοκάπηλα και πατριδοκάπηλα εθνικιστικά συνθήματα, θέλω και περιμένω, η κυβέρνηση να πράξει αυτό που πρέπει, διότι εξωτερική πολιτική, κάνει η κυβέρνηση με το Σύνταγμα και με τους νόμους και όχι κάποιοι αξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε για τα συνθήματα των ΟΥΚ ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός αυτής της κυβέρνησης. Η συμμαχία που συγκροτήθηκε σε μεγάλο βαθμό αναγκαστικά, για λόγους πολιτικών συσχετισμών και επειδή δεν θέλαμε την συγκρότηση μιας αδύναμης κυβέρνησης μειοψηφίας, έχει συγκροτηθεί με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

 «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι βδομάδα αποφάσεων. Αυτές οι μέρες είναι εβδομάδες εντατικής προετοιμασίας για την κυβέρνηση και εντατικών συζητήσεων στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων σε καλό κλίμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η κατάθεση και η έγκριση της λίστας από το Eurogroup και η εξασφάλιση της ρευστότητας έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να μπει το νερό στο αυλάκι, συζητώντας πια, πως μετά τον Ιούνιο, η Ελλάδα θα εξασφαλίσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης για να μπορέσει η Ελλάδα, από κράτος – παρίας, από κλωτσοσκούφι,  να γίνει ένα αξιοσέβαστο και ισότιμο κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο. Έχω τη βάσιμη αισιοδοξία ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε θετική εξέλιξη».

«Ο Πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του την υπόθεση, έχουμε ήδη θετικούς καρπούς. Είναι καλύτερο να περιμένουμε, να δούμε το τελικό αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Η δική μας δέσμευση είναι διπλή. Πρώτον, νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, όχι νέα ελλείμματα και όχι υφεσιακά μέτρα, όχι μονομερής λιτότητα, στροφή σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πιο σκληρών πλευρών της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω τι εννοούσε αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν υπονοούσε ρήξη σε αυτές τις συζητήσεις. Αντίθετα, το υπουργείο Οικονομικών, υπογράμμισε το εποικοδομητικό κλίμα με το οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις», σχολίασε σε ερώτηση σχετικά με τη «ρήξη» που ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βαρουφάκης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει δρομολογήσει τα πράγματα, οφείλει να κάνει δυο πράγματα, όπως τα περιέγραψε με μεγάλη ευκρίνεια ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ. Διαπραγμάτευση και λύση κοινής αποδοχής με τους δανειστές και ρήξη με τις παθογένειες, τους αναχρονισμούς, τα συμφέροντα και τη διαπλοκή που έχουν καταντήσει την Ελλάδα, ένα κράτος – παρία», είπε ακόμα ο κ. Παπαδημούλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

“Φρένο” στα ΟΥΚ ζητάει ο Παπαδημούλης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την τιμωρία των ΟΥΚ για τα συνθήματα στην παρέλαση

Τα συνθήματα των Βατραχανθρώπων – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ