Γιούνκερ: “Έχω κάνει προτάσεις στο φίλο μου τον Αλέξη…” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν στις δηλώσεις τους που προηγήθηκαν του τετ α τετ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση λύσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες και εμείς είμαστε εδώ, για να συμβάλουμε, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στα θέματα. Έχω κάνει προτάσεις στο φίλο μου τον Αλέξη. Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί, όπως είναι το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι πρέπει να βρούμε το βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της απόφασης της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup. «Είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχει πολιτική βούληση, ώστε να βρούμε σύντομα λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τα πάντα είναι εφικτά».

Στην ατζέντα ανεργία των νέων και ανάπτυξη

Διάρκειας περίπου 40 λεπτών ήταν η συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε βοήθεια και αλληλεγγύη από τους εταίρους στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η χώρα έχει ξεκινήσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. «Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά και δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα που να μην έχει αντίκτυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι πλέον ξεκινάει συζήτηση για την ουσία του προβλήματος και δίνεται προτεραιότητα στην ατζέντα για την ανάπτυξη. Επανέλαβε την ανάγκη να χτυπηθεί η ανεργία των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και σημείωσε ότι πρέπει στο εξής να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό και όχι μόνο μήνυμα για «υποχρεώσεις» και για «εφαρμογή» τους.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι οι λύσεις βρίσκονται στο διάλογο μεταξύ των κρατών-μελών και των θεσμών, αν και παραδέχθηκε ότι μέσα στην Ευρωζώνη υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Εξέφρασε, πάντως, αισιοδοξία ότι η κακή συνεννόηση θα μπορέσει να επιλυθεί και πρόσθεσε ότι πρέπει οι δύο πλευρές να επικεντρωθούν σε ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε για τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η δημιουργία ένος βιώσιμου σχεδίου για επενδύσεις.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ