Βλάχος: Δεν καταλαβαίνω ποιος ενοχλείται με το συνέδριο

Υπέρ της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

Όπως είπε ο ίδιος «η πλειοψηφία των βουλευτών συναδέλφων που μιλήσαμε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ετάχθη υπέρ της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου για να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα στελέχη να συμμετέχουν σε μία προσυνεδριακή και συνεδριακή διαδικασία για το μέλλον της παράταξης».

«Το συνέδριο είναι μία διαδικασία που ανοίγει όλα τα θέματα. Μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμα ηγεσίας. Αυτό φαίνεται ότι ο πρόεδρος τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή να το απορρίπτει και να αντιπροτείνει μία Εθνική Συνδιάσκεψη», τόνισε ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

«Το συνέδριο επαναδιατυπώνει το ιδεολογικό πλαίσιο, μπορεί να ανοίξει θέματα οργανωτικά, θέματα του προγράμματος και θέματα ηγεσίας».

«Όταν πας σε εκλογές και χάνεις με 8,5 μονάδες επόμενο είναι να πηγαίνεις σε συνέδριο, να δεις τι έφταιξε, τι δεν έκανες καλά, ποιος έφταιξε και να επαναπροσδιορίζεις το πολιτικό σου στίγμα απέναντι στην κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω ποιος ενοχλείται με το να γίνει συνέδριο» υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Αναφορικά με την φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι «όποιος θέτει θέμα προέδρου να το πει τώρα», σημείωσε:

«Γιατί να το πει τώρα; Έχει ημερομηνία λήξεως, χάνουμε καμία προθεσμία;».

«Δεν είναι στις προθέσεις μου να θέσω θέμα ηγεσίας και είναι προφανές ότι δεν με ενδιαφέρει ατομικά. Αλλά το να λειτουργήσουν οι διαδικασίες του κόμματος, αυτό με ενδιαφέρει και σε αυτό πρωτοστατώ. Δεν μπορώ να στερήσω το δικαίωμα σε κανέναν να θέλει να εκδηλώσει την οποιαδήποτε επιθυμία», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας και να επαναπροσδιοριστεί με βάση τα σημερινά δεδομένα».

«Όταν λέει ο πρόεδρος ότι έγιναν λάθη, αυτά τα λάθη δεν πρέπει να τα εντοπίσουμε; Πως θα γίνει η διαδικασία; Εντόπισαν οι συνεργάτες του τα λάθη και θα τα πουν και σε εμάς ; εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε λάθη; Η βάση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει δικαίωμα να έχει λόγο σε αυτό το συνέδριο να πει τα λάθη που εντόπισε;», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Ό,τι δεν αλλάζει πεθαίνει

Δένδιας: Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα είμαι διεκδικητής…

Αβραμόπουλος: “Έχω και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας”

Ασημακοπούλου: Το συνέδριο θα μας βάλει σε κύκλο εσωστρέφειας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ