Βούλτεψη: Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο κόσμος είναι εξοργισμένος αυτή τη στιγμή, με τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι βλέπει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο για πρόωρες εκλογές. Αν έχουμε πρόωρες εκλογές θα το πληρώσουν στην κάλπη” δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές.

“Εάν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του και γενικά όλη η παρέα μπορούσαν να φανταστούν τι τους περιμένει, σε περίπτωση που κηρυχτούν πρόωρες εκλογές και πόσο πολύ θα τους τιμωρήσει ο κόσμος για αυτή τη βουλιμία για την εξουσία που έδειξαν, θα έρχονταν τη Δευτέρα και θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας” είπε μιλώντας στο Βήμα Fm.

Αναφερόμενη στην ψηφοφορία της Δευτέρας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι η “πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνεται σε όλους τους βουλευτές. Αυτή είναι η τελευταία ψηφοφορία, η πιο κρίσιμη ψηφοφορία. Προσδοκούμε πάντα σε μια θετική ψήφο των βουλευτών ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία της χώρας προς την έξοδο από το μνημόνιο”.

“Ο Πρωθυπουργός έδειξε έμπρακτα ότι έχει αναλάβει πάρα πολλές πρωτοβουλίες και έδειξε έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία της. Οι πρωτοβουλίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι προτάσεις υπάρχουν. Από εκεί και πέρα θα αναλάβει κι ο καθένας τις ευθύνες του” σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Άλλος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο δεν υπάρχει. Όλοι οι άλλοι τρόποι, που προτείνονται, είναι για βαθύτερη είσοδο  στο μνημόνιο. Η ανάγκη της χώρας αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την επόμενη μέρα και να τεθεί αυτή σε εφαρμογή. Γιατί η χώρα έχει υποχρεώσεις πολύ υψηλές μέσα στην επόμενη χρονιά και η χώρα δεν μπορεί να κάνει τέσσερις εκλογές σε πέντε χρόνια, αν βάλω και τις ευρωεκλογές, αν βάλω και τις περιφερειακές είναι περισσότερες”.

 

Για την επικοινωνία Τσίπρα – Κουβέλη διερωτήθηκε μεταξύ άλλων “ποια μπορεί να είναι η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή δύναμη όπως λέει -και το πιστεύουμε όλοι πως είναι η ΔΗΜΑΡ- και στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι ευρωπαϊκή δύναμη, και λέει ότι θα βαράει νταούλια, κλαρίνα, ζουρνάδες, λύρες, κ.λπ. και θα χορεύουν οι αγορές, οι Ευρωπαίοι, οι εταίροι;”

“Δεν είναι δυνατόν να λέει η ΔΗΜΑΡ ότι θα κάνει προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 Οκτωβρίου, στο πρωινό του MEGA, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «δεν πρόκειται να προσαρμόσουμε κανένα πρόγραμμά μας στα μέτρα της ΔΗΜΑΡ». Προσέξτε. Άρα, λοιπόν, εδώ κάποιος δεν λέει την αλήθεια. Πώς θα κάνουν προγραμματική συμφωνία; Η ΔΗΜΑΡ έχει συγκεκριμένες απόψεις για τη χώρα, για τις συμφωνίες, για την πορεία της. Ο κ. Λαφαζάνης λέει:  «εμείς θα εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες». Υπάρχει περίπτωση να είσαι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και να έχεις εθνικοποιημένες τράπεζες;  Όχι. Άρα είσαι εκτός. Όταν, λοιπόν,  ακόμη και χθες επαναλαμβάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμείς θα εθνικοποιήσουμε όλες τις τράπεζες  και θα τις έχουμε υπό δημόσιο έλεγχο», αυτόματα μας λένε ότι θα βγούμε από το ευρωπαϊκό σύστημα. Ο κ. Τσίπρας σε τελευταία συνέντευξή του είπε: «δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν μας αναγκάσουν». Αυτό το «εκτός και αν μας αναγκάσουν» ή συνθήματα του τύπου «καμιά θυσία για το ευρώ» ή διαβεβαιώσεις του τύπου «δεν τηρούμε καμία συμφωνία», αυτά είναι σαφώς συνθήματα και απόψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και πρέπει να ξέρουν οι κύριοι αυτοί ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι casus  belli, είναι αιτία πολέμου. Η χώρα πρέπει να παραμείνει -και θα παραμείνει με κάθε τρόπο- στην Ε.Ε. που είναι η βασική της ασπίδα” ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Γιοβανόπουλος θα “συγκρίνει” ενδεχόμενη πρόταση της ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και θα… αποφασίσει! – ΒΙΝΤΕΟ

Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ