Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με ανοικτά μέτωπα

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με ανοικτά μέτωπα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με ανοιχτά πολλά μέτωπα τα οποία έχουν προκαλέσει εντάσεις στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες θα συναντηθούν την Τρίτη στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα προσπαθήσουν να μοιράσουν την ατζέντα της ΔΕΘ προκειμένου και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να πάρουν μερίδιο από τις φοροελαφρύνσεις και τα μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Άλλωστε οι επισκέψεις των δύο στην 79η ΔΕΘ θα έχουν διαφορά μόνο μία ημέρα. Ο πρωθυπουργός θα κάνει τα εγκαίνια το Σάββατο στις 6 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή θα ανέβει στην εκλογική του περιφέρεια ο Ευ. Βενιζέλος.

Το τελευταίο διάστημα η Χ. Τρικούπη σε κάθε κυβερνητική κίνηση που αφορά κοινωνικά θέματα εκδίδει ανακοίνωση προκειμένου να τονίσει την συνεισφορά και του ΠΑΣΟΚ, κάτι που προκαλεί εκνευρισμό στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιέζει και αυτό αναμένεται να το θέσει και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο.

Στη Χ. Τρικούπη γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων στον συγκεκριμένο τομέα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τώρα έχει μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο στην κυβέρνηση τονίζουν πως το συγκεκριμένο θέμα έχει εξαντληθεί, καθώς είναι μηνμονιακή υποχρέωση την οποία έχουν συνυπογράψει τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Ένα ακόμα ανοικτό μέτωπο είναι οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά και στους ψηφοφόρους που βρίσκονται στα «κάγκελα». Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τα επόμενα 24ωρα το θέμα θα έχει λυθεί και θα διορθωθούν όλες οι αδικίες με τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά.

Το αντιρατσιστικό είναι το επόμενο «αγκάθι». Το θέμα των γενοκτονιών μετά τις διαβεβαιώσεις του Χ. Αθανασίου θα ενταχθεί στο επίμαχο νομοσχέδιο, ωστόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μπει στο αντιρατσιστικό και η ρύθμιση για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια ώστε να μπορούν να υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης κάτι το οποίο διχάζει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ