Κοντός: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα

Κοντός: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα 

 

«Η Ελλάδα δεν είχε καμία απολύτως δυνατότητα να διαφοροποιηθεί από τις σχέσεις που διέπουν την ΕΕ και τη Ρωσία», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Κοντός, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μάρως Λεονάρδου.

«Επιστρέφουν συνεχώς φορτηγά με ροδάκινα από τα σύνορα της Ρωσίας. Ότι έχει πάει μέχρι τώρα, μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, επιστρέφει πίσω. Μιλάμε για ένα πολύ ευάλωτο προϊόν. Κατά συνέπεια θα πρέπει να δράσει η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε.

«Η αγορά της Ρωσίας μας βόλευε. Το μεταφορικό κόστος ήταν τέτοιο που επέτρεπε να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας», υπογράμμισε ο βουλευτής και συμπλήρωσε:

«Όποιος λέει ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί η Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ, δεν ξέρει από διεθνές εμπόριο, ούτε από διπλωματικές σχέσεις. Η Ελλάδα δεν είχε καμία απολύτως δυνατότητα να διαφοροποιηθεί από τις σχέσεις που διέπουν την ΕΕ και τη Ρωσία και η  Μόσχα δεν μπορούσε να εξαιρέσει μόνο εμάς».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ