Κεδίκογλου: Απειλή για το τραπεζικό σύστημα οι δηλώσεις Γλέζου

Κεδίκογλου: Απειλή για το τραπεζικό σύστημα οι δηλώσεις Γλέζου

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό δανεισμό.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Για να σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-05-2014), το οποίο έχει, ως εξής:

“Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο”.

«Σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;». Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τα όσα πρότεινε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του επισημαίνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος από ενδεχόμενη δέσμευση καταθέσεων.

«Τι ακριβώς εννοούν στον ΣΥΡΙΖΑ με την δήλωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό; Αυτό σημαίνει δήμευση καταθέσεων», είπε ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζοντας πως εάν ίσχυαν οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό θα προκαλούσε μαζική φυγή καταθέσεων και κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το πρόγραμμα των κομμάτων κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν τα στελέχη του.

«Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι μπαξές όταν ο καθένας λέει ό, τι θέλει».

Ακούστε το ηχητικό.

 

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Ποιος πήρε τοις μετρητοίς τη δήλωση Γλέζου;

«Εμείς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα»

Το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Γλέζου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ