ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Στοίχημα για τη ΔΗΜΑΡ η εκλογή ευρωβουλευτών

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Στοίχημα για τη ΔΗΜΑΡ η εκλογή ευρωβουλευτών

Την εκλογή βουλευτών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έθεσε ως στόχο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.  

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε και στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Γρηγόρη Ψαριανό επισημαίνοντας πως είναι έκπληκτος από όσα άκουσε καθώς λειτουργεί με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο ενώ άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον του κ. Ψαριανού στο κόμμα.

«Δεν έχουμε διαδικασίες διαγραφής μελών. Θα μπορούσε να αποβληθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά η διαγραφή δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος».

Ακόμη, προσέθεσε πως ο κ. Ψαριανός με τις τοποθετήσεις του καταστρέφει ό,τι οικοδομούν καθημερινά τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Παράλληλα, δικαιολόγησε την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση, η οποία υπαγορευόταν από την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική για την Ελλάδα καθώς όπως είπε «η χώρα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης».

Ωστόσο, θεωρεί απόλυτα σωστή την επιλογή του κόμματος του να αποχωρήσει εν συνεχεία από τον κυβερνητικό σχηματισμό λέγοντας χαρακτηριστικά «ορθώς πράξαμε να φύγουμε από την κυβέρνηση».

Ο κ. Κουβέλης σε σχόλιό του για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, εξέφρασε την άποψη πως το εγχείρημα της συγκόλλησης των προοδευτικών δυνάμεων δεν μπορεί να γίνει απολίτικα ενώ κατηγόρησε τα στελέχη της Ελιάς για έλλειψη θέσεων απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Δείτε τα βίντεο του Mega.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ