Φοβούνται «γαλάζιο» αυτογκόλ

Φοβούνται «γαλάζιο» αυτογκόλ

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ενός κακού μύρια έπονται, λέει ο θυμόσοφος λαός και το ρητό ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που βιώνει εδώ και μέρες η κυβέρνηση αφού μετά την εξαφάνιση Ξηρού, το ένα «κακό νέο» διαδέχεται το άλλο. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν φρακάρει, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γκρινιάζουν για το ότι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υπουργοί δείχνουν να έχουν κατεβάσει τα χέρια αφού καμία σοβαρή απόφαση δεν έχει ληφθεί τον τελευταίο έναν μήνα ενώ η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία και οι αλληλοσπαραγμοί στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ δεν δίνουν παρά ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στον Αντώνη Σαμαρά.

Την ώρα που η ΝΔ υποτίθεται ότι είχε φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δική της ατζέντα με το θέμα της τρομοκρατίας – ακόμη και μετά την εξαφάνιση Ξηρού – την ώρα που ετοιμαζόταν να παίξει επικοινωνιακά το θέμα του «επαχθούς χρέους» με τον Γιώργο Σταθάκη – ο «γαλάζιος» βουλευτής Πιερίας Δ. Χριστογιάννης αποφάσισε να βαφτίσει «επανάσταση» τη χούντα των συνταγματαρχών προκαλώντας όχι μόνο την αντίδραση της Κουμουνδούρου που ζήτησε τη διαγραφή του αλλά και του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε από τη ΝΔ να μαζέψει τον βουλευτή της…

Ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση σήμερα είχε μία άλλη πλειοψηία στη βουλή και όχι την οριακή των 153 βουλευτών, ο κ. Σαμαράς θα είχε στείλει στο σπίτι του τον «γαλάζιο» βουλευτή. Ωστόσο τα χέρια του Πρωθυπουργού είναι απολύτως δεμένα αυτή τη στιγμή: Τα «μαξιλάρια» για τα οποία έχει ο ίδιος μιλήσει μέσα στη βουλή φαίνεται ότι βρίσκονται σε φάση… ανασυγκρότησης και έτσι ο κ. Χριστογιάννης οδηγήθηκε με τα πολλά σε μία περίπου ανασκευή των δηλώσεών του αφού πρώτα από τη Συγγρού είχαν ακουστεί τα γνωστά «γαλλικά» και το μήνυμα ότι οι βουλευτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε ότι λένε δημόσια προκειμένου να αποφεύγονται τα αυτογκόλ. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η ΝΔ δεν απάντησε ποτέ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι παρέπεμπαν στη δήλωση του «γαλάζιου» βουλευτή…

Τι θα γίνει με τον Νικήτα;

Πλησιάζοντας προς τις δημοτικές εκλογές η ΝΔ φαίνεται πως θα έρθει αντιμέτωπη με έναν ακόμη εσωκομματικό «πονοκέφαλο» μεγαλύτερο, σε κάθε περίπτωση, από αυτόν που μπορεί να προκαλέσει μία δήλωση σαν του κ. Χριστογιάννη.

Το πρόβλημα ακούει στο όνομα Νικήτας Κακλαμάνης. Ο «γαλάζιος» βουλευτής έχει διακηρύξει την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας ανεξάρτητα από το εάν θα έχει χρίσμα ή όχι από τη ΝΔ. Η Λ. Συγγρού εδώ και μήνες έχει βάλει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ο πρώην υπουργός όμως δεν δείχνει να κάνει πίσω, αν και σε μία τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση, είχε πει πως μπορεί να το σκεφτεί μόνο εάν γίνουν τριπλές εκλογές – δηλαδή και εθνικές – μαζί με τις ευρωεκλογές κάτι που ο ίδιος δεν αποκλείει.

Επί του παρόντος από τη ΝΔ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν θα πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ καθώς δεν έχει πολλές συμπάθειες μέσα στο Μαξίμου. Εάν όμως ο ίδιος επιμείνει στην υποψηφιότητά του τότε ο Αντώνης Σαμαράς είτε θα υποχρεωθεί να τον διαγράψει, είτε να κάνει πίσω και να του δώσει το χρίσμα -κάτι που ωστόσο αυτή τη στιγμή -φαντάζει απίθανο. Με την κυβερνητική πλειοψηφία όμως στο όριο των 153 βουλευτών -ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει τελικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση την οποία η Λ. Συγγρού εδώ και μήνες απέφευγε συστηματικά να αντιμετωπίσει.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ