Βενιζέλος: Η προεδρία ξεκινάει με καλούς οιωνούς

Βενιζέλος: Η προεδρία ξεκινάει με καλούς οιωνούς

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκινά η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «θα προωθήσουμε τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες» και τόνισε ότι «για τον έλληνα πολίτη αυτό το εξάμηνο θα είναι το εξάμηνο της στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση και αρχή της “αποκατάστασης των αδικιών” που έγιναν κατ’ ανάγκην για να υπάρξουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα».

«Στο μέτωπο της ανεργίας η οποία σημειώνει “βάρβαρα ποσοστά”, θα επιδιώξουμε “αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων”, ενώ η ελληνική προεδρία “θα ενθαρρύνει” περισσότερες ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ πρόσθεσε ότι «θα δοθεί έμφαση  στην πολυδιάστατη θαλάσσια ανάπτυξη και τη Νότια Γειτονία, αλλά πρέπει και η Ευρώπη να καταλάβει ότι είναι και νότια και μεσογειακή».

Για τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που ενδέχεται να δυναμώσουν ενόψει των ευρωεκλογών, τον Μάιο, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «αν η ΕΕ απαντήσει έμπρακτα στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων, της ασφάλειας, της προστασίας των δικαιωμάτων, ο ευρωσκεπτικισμός θα πάρει την απάντηση που πρέπει να πάρει».

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ