Ο Μπίστης κατά Λοβέρδου για τον… Σημίτη

Ο Μπίστης κατά Λοβέρδου για τον… Σημίτη

 

Από τους πιο επιτυχημένους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη ο Νίκος Μπίστης, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν λάθος οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου μετά την εκδήλωση της Κίνησης των 58.

 

“Νομίζω ότι ο Ανδρέας έκανε χθες ένα λάθος, μετά την εκδήλωση στο «Ακροπόλ». Δεν θέλουμε να τα ακούμε αυτά. Κάνουμε ότι δεν τα ακούμε και προχωράμε. Βλέπουμε έναν εκνευρισμό σε όλους αυτούς, διότι πίστευαν ότι η «Κίνηση των 58» είναι μια ομάδα διανοουμένων που διαλογίζεται σε κλειστό χώρο. Διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα ρεύμα, το οποίο εμείς το ξέραμε. Και είδα τον Ανδρέα το Λοβέρδο που ήταν θυμωμένος. Προχθές ήταν ο Πάγκαλος και άλλοι, που αντί με ψυχραιμία να το αντιμετωπίσουν, βλέπω ένα θυμό. Να σας πω κάτι; Εάν κάποιος πει ότι οι 58 δεν έχουν κόσμο, να το πει κάποιος που δεν έχει κόσμο; Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν μιλάμε εξ ονόματος του κόσμου, όταν ξέρουμε ότι σ’ αυτή τη στιγμή ο κόσμος της Κεντροαριστεράς στέκεται στη γωνία, επιφυλακτικός και περιμένει να δει μια συλλογική προσπάθεια” είπε ο Νίκος Μπίστης μιλώντας στο Βήμα FM.

 

Για τις αιτιάσεις ότι πίσω από την κίνηση κρύβονται άνθρωποι του κ. Σημίτη, o κ. Μπίστης απάντησε: “Του Σημίτη ή του Βενιζέλου; Και άλλων χιλίων αναστημένων νεκρών; Για να σοβαρευτούμε, εγώ ήμουν Κεντροαριστερός από την κούνια μου – ή, μάλλον, κομμουνιστής από την κούνια μου και μετά έγινα Κεντροαριστερός και είμαι σταθερός σ’ αυτήν την άποψη 20 χρόνια τώρα. Τη Δευτέρα, δεν είδα καθηγητές πανεπιστημίου στην εκδήλωση. Είμαι μάχιμος πολιτικός, θα μου αναγνωρίσετε ότι εγώ δεν είμαι καθηγητής πανεπιστημίου”.

“Τιμή μας και καμάρι μας (για τον Σημίτη). Τι να κάνουμε τώρα; Αφού είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας – γιατί άλλοι έλεγαν ότι είναι ο Ανδρέας ο πιο επιτυχημένος και μετά ο Σημίτης, αλλά δεν θα το λύσουμε τώρα. Τι, θα γκρινιάξουμε τώρα επειδή μας στηρίζει με διακριτικότητα και ευπρέπεια; Βγαίνω από τα ρούχα μου! Και οι άλλοι που δεν μπορούν να πιάσουν το Σημίτη, λένε για τον Βενιζέλο. Αν ήταν εκεί ο Κουβέλης, τι θα έλεγαν; Είναι γκρίνια, μιζέρια και εμπάθεια. Είναι τρεις κακίες που δεν αφήνουν κάποιους να ψηλώσουν και να κάνουν πολιτική. Ο κόσμος ποιον θα στηρίξει; Τον Σημίτη; Τον Βενιζέλο; Τον Κουβέλη; Εδώ είμαστε και όπως είπε ο Βούλγαρης, δεν είμαστε ούτε σημιτικοί ούτε βενιζελικοί ούτε κουβελικοί. Πάμε να φτιάξουμε μια νέα ποιότητα και καθένας έχει τις αρχές του” συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ