Γεωργιάδης: Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί

Γεωργιάδης: Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί

Αυστηρό μήνυμα προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έστειλε ο ‘Αδωνης Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν υπογράφει εκβιαστικά χαρτί για να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα, ενώ προανήγγειλε άμεσα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία.

«Ξεπέρασαν την καλώς εννοούμενη αστική ευγένεια. Εφόσον η άποψή τους είναι ότι θα απεργούμε στον αιώνα τον άπαντα, και η θέση τους είναι ή χαρτί ή τίποτα, απαντάμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιαστεί αλλά ούτε και η κοινωνία, από καμία συντεχνιακή ομάδα. Τέτοιοι εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Αν γίνουν για έναν θα γίνουν και για άλλους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο «παραμένει ανοικτό στο διάλογο».

Αναφερόμενος ειδικότερα, στις λύσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε διάφορα εργαλεία στα χέρια μας για να μειωθεί ο φόρτος που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Θα αυξήσουμε από 200 στις 300 και αν χρειαστεί και στις 400 τις επισκέψεις σε γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα απορροφήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Θα αυξήσουμε τις προσλήψεις και θα προσλάβουμε συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ για να υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση νέων γιατρών στο σύστημα.

Επείγοντα περιστατικά πρωτοβάθμιας υγείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα στα νοσοκομεία για το διάστημα της απεργίας».

Ο κ Γεωργιάδης επέμεινε στην άποψη ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία τους, προσπαθώντας να εκβιάσουν το υπουργείο να υπογράψει χαρτί που θα τους εξαιρέσει από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

«Για κανέναν δεν μπορούμε να υπογράψουμε τέτοιο χαρτί… Όχι γιατί θέλουμε να τους τιμωρήσουμε αλλά με την έννοια της ισότητας των πολιτών. Είμαστε πολύ ανοικτοί και πολύ πρόθυμοι στο να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν δεχόμαστε όμως εκβιασμούς» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια από τη ΔΗΜΑΡ, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, αν υποστηρίζουν ή όχι το αίτημα αυτό σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι οξύμωρο να ξηλώνουμε τον νόμο που ψηφίσαμε».

«Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις των κομμάτων και κυρίως από το κόμμα που συγκυβερνούμε, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, αν πρέπει να υπογράψω τέτοιο χαρτί, να εξαιρέσουμε ειδικά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Και κατέληξε: «Μπορώ να αντιληφθώ τα κόμματα που είναι αντίθετα, ούτως ή άλλως, στη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Είναι όμως διαφορετικό να πούμε εμείς που ψηφίσαμε τον νόμο ότι μπορεί να ισχύσει η εξαίρεση. Αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα. Και εμείς που είμαστε στη κυβέρνηση πρέπει να είμαστε καθαροί. Πόσο οξύμωρο είναι να ξηλώνουμε τον νόμο που ψηφίζουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ