Κόντρα Βρούτση-Στρατούλη για τις ομαδικές απολύσεις

Κόντρα Βρούτση-Στρατούλη για τις ομαδικές απολύσεις

 

Κόντρα για τις ομαδικές απολύσεις είχαν «στον ενικό» ο Γιάννης Βρούτσης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Πάρα πολύ κακώς έκανε η κυβέρνηση που αποδέχθηκε να μπει στο τραπέζι της συζήτησης η αλλαγή του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις. Αναζητεί το χρυσόχαρτο με τις οποίες θα ντύσει τις αλλαγές προς το χειρότερο» τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε απορρίψει εξαρχής την συζήτησης.  

Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας και είπε ότι «είμαστε η ντροπή της Ευρώπης».   Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια ποσοστά ανεργίας, είχαμε μόνο σε εθνικές καταστροφές. «Και αυτά δεν ήρθαν από μόνα τους , δεν τα έριξε κάποιος Θεός σαν κεραυνούς από τον ουρανό, οφείλονται στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας»

«Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση νόμου στη βουλή όχι μόνο να μην θιχτεί το όριο των απολύσεων αλλά να επανέλθει εκεί που ήταν. Ήταν 2%, το 2011 με μνημονιακό νόμο το ανέβασαν στο 5% του προσωπικού. Εμείς θα το επαναφέρουμε στο 2% , θα επαναφέρουμε το ποσό των αποζημιώσεων και το χρόνο προειδοποίησης», επισήμανε.

 

«Πέρα από τους διαπιστώσεις πρόταση πολιτική υπάρχει;», του απάντησε ο κ. Βρούτσης.

«Προσπαθείτε να μονοπωλήσετε την ευαισθησία. Πρόταση δεν έχετε», τόνισε, κάνοντας λόγο για «ορισμό της υποκρισίας» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για επαναφορά του ποσοστού των απολύσεων στο 2%, υπογράμμισε ότι «για μικροκομματικούς λόγους μπορείτε να υποσχεθείτε τα πάντα».

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ